« Komentari
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DEAD MAN WALKING

Mediji šamaraju Sanadera, Sanader šamara koga stigne

Bivši premijer izaziva buru gdje god se pojavi i što god ispali, no manevarski mu je prostor sve uži

Ivo Sanader dežurni je krivac :-)
Ivo Sanader dežurni je krivac :-) (Ilustracija)
Više o

Ivo Sanader

,

afera

,

Mladen Bajić

,

Mladen Barišić

,

Fimi Media

,

Bojan Divjak

Slika preplanulog i nasmijanog Sanadera kako se vraća iz Amerike sve više blijedi, kao i lice bivšeg premijera. Od samouvjerenog šarmera s crnom aktovkom koja je trebala skrivati velike tajne pretvorio se u nervoznog zastupnika koji se šulja Saborom i traži otvorene dvorane kako bi u njima držao konferencije za tisak.

No, sad su i sva vrata po Saboru zaključana, a Sanadera sve više pritišću mediji, objavljujući tko je sve odlučio upravo njega prokazati glavnim lopovom. Zadnji u nizu bio je čak i državni Vjesnik, čija je zadnja informacija o Barišićevom iskazu USKOKU digla ostale medije i samog Sanadera na noge.

Trideset milijuna kuna u torbama koje je Barišić, prema izvorima Vjesnika, donio u stan Ive Sanadera nevjerojatna je cifra od koje boli glava. Očito je jako zaboljela i Sanadera, koji je cinično procijedio da je normalno da Vjesnik objavljuje takve informacije jer je direktor nećak Vladimira Šeksa, Bojan Divjak.

Divjak se našao prilično pogođen tom izjavom, pa je odmah uzvratio preko Tportala da je Sanader bezobrazan, no da ga neće tužiti sudu jer ionako ima previše problema. Usput je okrznuo i EPH, rekavši da oni nemaju monopol na informacije koje cure iz DORH-a.

Nakon što su ga bivši stranački poslušnici šetali od stolca do stolca u Saboru, uskratili mu sobu, izvozali ga na raspravi o izvješću o radu DORH-a, Sanader polako gubi tlo pod nogama. Mediji koji su ga dizali u nebesa zakapaju ga u gnoj, što god kaže dospije na naslovnice u negativnom kontekstu, a već troje sadašnjih i bivših stanovnika Remetinca upire prstom u njega i viče To je vuk! Dok hoda saborskim hodnicima, samo se čeka neki mladi nadobudni hadezejac koji će početi vikati: Dead man walking!

Haranga protiv Sanadera poprimila je takve razmjere da je čak i Damir Kajin stao u njegovu obranu, što je definitivno zadnja stvar koja se mogla očekivati. Kao i često do sada, Kajin je u pravu - Sanader nije Superman. Mogao bi biti mastermind, ali pješaka je oko njega bilo kao u priči. Sad se, naravno, svi ograđuju i ispada da je za sve kriv Sanader, dok su oni „pokušavali rušiti sustav iznutra" žmireći na jedno oko, no svejedno držeći ispruženu ruku i otvoreni džep ne bi li nešto upalo ...

Stoga bi bilo najbolje da Sanaderov šulkolega Bajić i njegova desna ruka Pajić, pomognuti s Hinkićem, Vinkićem i Dinkićem iz MUP-a napokon strpaju bivšeg premijera iza rešetaka istražnog zatvora, pa da se možemo početi baviti s onima koji sada upiru prstom ...

Naime, glavni spin doktori HDZ-a Jadranka Kosor, Andrija Hebrang i Vladimir Šeks (ajme majko, vratite nam Mačeka!) pokušavaju objasniti naciji da će Sanader predavati u Remetinec Business Academy, a čim se to dogodi bit ćemo primljeni u EU! Molim?!

Podcjenjivanje naroda nekad se razbija o glavu ... razbilo se upravo tom HDZ-u pred deset godina i dobili smo koalicijsku vladu. Isti ti sad kukuriču na sav glas, no od akcije niti a. Odlučno možda i dalje je glavna pokretačka snaga "oporbe" pod debelim navodnicima, no dok se u Remetincu ne nađe cijela ekipica koja je šamarala državni i lokalne proračune s lijeva, desna i iz centra, teško da ćemo otići bilo kuda osim u ... pogađate? :-)

Piše: Metronom
11.11.2010. 17:50:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh