« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
HAMBURGERSKI RATOVI

McDonald's više nije najveći lanac restorana na svijetu

Subway, čiji je prvi strani retoran otvoren 1984. u Bahrainu, očekuje da će broj njegovih stranih restorana premašiti broj restorana u SAD-u do 2020

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

mcdonald's

,

Subway

,

Starbucks

,

restoran lanac

Lanac sendvič-restorana Subway pretekao je McDonald's kao najveći lanac restorana na svijetu, po broju jedinica, javlja Hina. Na kraju 2010. godine, Subway je imao 33,749 restorana diljem svijeta, u usporedbi s 32,737 McDonald'sa.

Hamburgerski div otkrio je godišnji popis svojih lokala u podnesku američkoj Komisiji za burze i vrijednosnice (SEC) krajem veljače, izvijestio je u utorak The Wall Street Journal. Utrka za globalnu dominaciju važna je za industriju koja uglavnom pati od zasićenosti u SAD-u. Visoka nezaposlenost i ekonomska nesigurnost naštetili su restoranskoj industriji u SAD-u, pa lanci restorana sve više traže rast u inozemstvu, posebno u Aziji.

Starbucks je nedavno objavio da planira utrostručiti broj svojih lokala u Kini. Dunkin' Brands Inc., tvrtka kćer Dunkin' Donutsa i Baskin-Robbinsa, planira otvoriti tisuće novih lokala u Kini idućih godina, kao i prvi lokal u Vijetnamu u idućih 18 mjeseci. Subway je upravo otvorio svoju tisućitu lokaciju u Aziji, uključujući i prvu u Vijetnamu.

Subway, čiji je prvi strani retoran otvoren 1984. u Bahrainu, očekuje da će broj njegovih stranih restorana premašiti broj restorana u SAD-u do 2020., izjavio je Don Fertman, glavni menađer za razvoj Subwaya. Lanac trenutačno ima preko 24,000 restorana u SAD-u, gdje prihoduje 10.5 milijardi dolara, od 15.2 milijardi dolara ukupnog prometa u prošloj godini.

08.03.2011. 08:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh