« Glazba
objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan
AKC ATTACK

Mata Granata u Attacku

Ovu subotu 13.siječnja od 21.00 pozivamo sve na hip- hop trap koncert koji se razlikuje od uobičajenih ovakvih događanja

Mata Granata i talijanci
Mata Granata i talijanci (Arhiva)
Više o

AKC Attack

,

Mata Granata

Klub Attack kreće žestoko već početkom godine. Ovu subotu 13.siječnja od 21.00 pozivamo sve na hip- hop trap koncert koji se razlikuje od uobičajenih ovakvih događanja.

Prvi puta predstavljamo "zvijezdu" domaćeg underground angažiranog hip hopa, svima znanog Matu Granatu, uz talijanske intrigantne hip hop trapere P38.

Ulaznica za koncert je 6 eura.

Mlađi od 18 godina imaju besplatan ulaz!

MATA GRANATA (ZD/BEČ)

Zadarski sin, otisnuo se u bijeli svijet davnih dana i sad se vraća u novoj ulozi hip hop MC-ja. Njegovi su stihovi društveno kritički uz neke permanentne teme o klasnoj borbi i queer komunizmu.

P38 (ITALIJA)

P38 je trap/hip hop grupa novijeg datuma koja nam stiže iz Bolonje, grada poznatog po jakoj radikalnoj ljevici, velikoj skvoterskoj sceni 90tih i 2000tih i studentskoj populaciji. Grupa je na radar talijanskih vlasti došla svojim koncertom u Torinu 2022. godine kada je protiv njih podignuta optužnica za terorizam zbog tekstova pjesama.

Od tada P38 ne smije nastupati po Italiji, a zbog sudskih procesa skupljaju novce koncertima između ostalog i za odvjetnike.

Njihovi su tekstovi radikalni, ljuti na sistem i političke elite, ismijavaju terorizam i diktature, prikazuju lice Italije koje malo tko želi vidjeti: bijes potplaćenih radnika i generacije odrasle u klasnoj borbi.

08.01.2024. 09:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh