« Kultura
objavljeno prije 10 godina
EDUKULTURA SC

Masterclass Nigela Charnocka - totalni teatar

Edukultura SC u sklopu prvog izdanja Ganz novog festivala dovodi u Zagreb britanskog performera, autora i suosnivača kultne trupe DV8, Nigela Charnocka

Nigel Charnock, legendarni performer
Više o

Masterclass

,

Nigel Charnock

,

Edukultura

,

totalni teatar

Edukultura SC u sklopu prvog izdanja Ganz novog festivala, a u partnerstvu s British Council Hrvatska dovodi u Zagreb britanskog performera, autora i suosnivača kultne trupe DV8, Nigela Charnocka, koji će održati radionicu/ master class pod nazivom Totalni teatar, od 15. do 18. rujna u Teatru&TD. Prezentacija naučenog na rasporedu je posljednjeg dana radionice, 18. rujna s početkom u 18 sati, u velikoj dvorani Teatra&TD. Ulaz je slobodan.

Raspored radionice: 15.- 18. rujna, svakodnevno 10.30-17.30 sati; participacija: 250/200 kn studenti

Nigel Charnock vodi radionice za plesače, koreografe, performere i glumce,  koje su kombinacija dvadesetogodišnjeg učiteljskog iskustva i nevjerojatnog osjećaja za "sada". On stvara otvoren, slobodan, a ipak izazovan prostor u kojem su ljudi potaknuti i nadahnuti na oslobađanje svog tijela i svog glasa. Bilo što i sve se može dogoditi. Prvi je sat zabavno, energično zagrijavanje - vrlo fizičko, uz glasnu glazbu.

Nakon toga obično slijede jednostavni "zadaci" kretanja koji izazivaju fizičko i emocionalno otpuštanje. Kada su tijelo i glas otvoreni i oslobođeni koristi se strukturirana improvizacija za razvijanje osjećaja slobode i neustrašivog napuštanja. Nigel neprestano reagira na jedinstvene situacije koje svaka od radionica predstavlja. Iako je proces važniji od rezultata na kraju radionice će biti organiziran i neformalan performans/ prezentacija.

Radionica je otvorena za glumce, plesače, koreografe, redatelje, performere, autore, studente, entuzijaste.

Prijave s vašim životopisom i kontaktima primamo na edukultura.sc@gmail.com do 8. rujna. 2011.

02.09.2011. 13:21:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh