« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
martinje

Martin je definitivno u Zagrebu

Od ranih sati portugizac je zamijenio uobičajenu jutarnju kavu na špici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro)
Više o

Davor Dretar Drele

,

Martinje

,

Vid Balog

,

Martin je u Zagrebu

Jutros je otvorena deveta po redu manifestacija pod nazivom "Martin je u Zagrebu". Najveća vinska veselica u Zagrebačkoj županiji trajat će od 5. do 15. studenog, a Zagrepčani i njihovi gosti imat će priliku uživati u vrhunskim i kvalitetnim vinima iz cijele Hrvatske, prigodnim gastronomskim delicijama i bogatom glazbenom programu.

Intimniju atmosferu će kao i do sada posjetiteljima pružati "Badelov vinski šator" na Cvjetnom trgu, ugođaj vinskih cesta Zagrebačke županije bit će prisutan među brojnim drvenim kućicama koje se nalaze na potezu od Cvjetnog trga duž Margaretske ulice, a po prvi puta manifestacija je dobila i "Agrokorov veliki šator" na Trgu bana Josipa Jelačića. U velikom šatoru svake će večeri s početkom u 20:00 sati biti  upriličen koncert.

Tijekom jedanaest dana svi posjetitelji moći će okusiti mnogo vrhunskih i kvalitetnih vina te se dobro zabaviti uz etno, rock, latino ili primjerice jazz glazbu. Prvi nastup na pozornici u šatoru na Jelačić placu sutra s početkom u 20:00 sati imat će glazbena skupina Kaiman Verde koja će posjetitelje zagrijati kubanskom glazbom.

Navedenu manifestaciju utemeljili su prije devet godina Hadži i Pajo iz Kraljeva ulice s ciljem da u centru Zagreba naprave odličnu atmosferu u sklopu obilježavanja dana Sv. Martina - Martinja i omoguće vinarima predstavljanje svojih vrhunskih i kvalitetnih vina.

Svake godine program se razvijao te je ovogodišnji Martin je u Zagrebu najveći dosad po broju sudionika i prostoru na kojem se odvija program, jer se manifestacija protegla od Trga bana Jelačića preko Margaretske ulice na Trg Petra Preradovića.

Najviše zabave posjetiteljima su priuštili, očekivano, kumovi Drele i Vid Balog, čija je molitva Svetom Martinu dobila aktualan prizvuk kada je Drele zamolio da nas svetac sačuva Dikanovog, khm, spolnog organa, a spomenuti je u tom trenutku bio niti desetak metara od pozornice u društvu predsjedničkog wannabea Dragana Primorca.

Domaćem obamoidu postalo je naglo neugodno u društvu splitskog playboya, a Dikan je uz crvenilo i smijeh okupljenih nestao u nepoznatom smjeru.

 

07.11.2009. 15:27:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh