« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
SPORENJA

Marš za bračnu jednakost u Zagrebu u 16 sati

Iskorak i Kontra organiziraju Marš za bračnu jednakost koji će sa Zrinjevca doći do Markova trga

LGBT zastava vijorit će se Markovim trgom
LGBT zastava vijorit će se Markovim trgom (Arhiva)
Više o

Iskorak

,

Kontra

,

Zrinjevac

,

Marš za bračnu jednakost

Kontra i Iskorak pozivaju sve građane i građanke koji ne žele da se u njihovo ime i u ime njihovih obitelji promovira neteolerancija i mržnja da nam se pridruže u Maršu za bračnu jednakost, koji će se održati 27. svibnja 2013. godine na Zrinjevcu, stoji u proglasu poslanom medijima.

SIGURNOSNE UPUTE ZA SUDJELOVANJE NA MARŠU ZA BRAČNU JEDNAKOST

1. Okupljanje za povorku počinje u 16 sati na Zrinjevcu. Prilikom dolaska na Marš preporučamo da ne nosite vidljiva obilježja LGBT pokreta. Na Zrinjevcu možete preuzeti transparente i zviždaljke, te se presvući. 

2. Povorka kreće u 17 sati.

3. Na povorku nemojte nositi predmete koji mogu biti upotrijebljeni kao oružje. Fotoaparati su dozvoljeni.

4. Vlastite pištaljke, zvečke, bubnjevi, zastave i transparenti su dobrodošli.

5. Osobe sa transparentima i natpisima uvredljivog ili nasilnog sadržaja bit će zamoljene da ih uklone.

6. Ukoliko tijekom povorke dođe do verbalnih ili drugih provokacija, dobacivanja i sl., ne dajte se isprovocirati i ne odgovarajte na njih, nego ih ignorirajte ili odgovarajte isključivo pozitivnim porukama (sloganima Marša, zviždanjem, isticanjem transparenata...). Marš za bračnu jednakost je miran i nenasilan prosvjed. Osim toga, u slučaju nasilnog odgovaranja na provokacije policija može protiv vas pokrenuti prekršajni postupak. Sve napade, prijetnje ili uvrede jednostavno prijavite policiji ili našim redarima/-kama.

8. Naši redari i redarke imat će naljepnice s natpisom "Redar" na rukavu, te će vam stajati na raspolaganju ukoliko budete imali bilo kakvih pitanja ili primjetite bilo što o čemu bi ih trebalo obavijestiti (uključujući i neprofesionalno ponašanje policije, te osobe koje vam djeluju sumnjivo).

10. Po završetku Marša, s Trga sv. Marka će biti organizirana policijska pratnja, odnoso prijevoz do sigurnih lokacija, o čemu ćete dobiti dodatne informacije po završetku Marša.

11. Također preporučujemo, radi vaše vlastite sigurnosti, da pri povratku kućama uklonite obilježja LGBT pokreta.

Za sva ostala pitanja, možete nam se obratiti na broj: 098/238 308 - poručuju udruge Iskorak i Kontra.

27.05.2013. 13:16:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ana Horvat
    27.05.2013. 19:02
    Pojam "BRAK" je od pamtivijeka definiran i poznati kao ugovorna heteroseksualna zajednica, time je pojam "zauzet". Zašto ga sad manjina hoće nasilno promijeniti ?
    Nitko ne sprječava homoseksualnu zajednicu da svoju vezu nazovu bilo kojim drugim nezauzetim, ili za tu namjenu novostvorenim pojmom, i taj pojam stave u zakonsku formu. Uostalom, i sada je izvanbračna zajednica po našim zakonima izjednačena s bračnom. Sva ova javna pomutnja ukazuje na agresiju: seksualna orjentacija je sama po sebi intima svake osobe, i sama činjenica da netko, nekom drugom javno obajvljuje svoju intimu tj. svoju seksualnu orjentaciju, bez da ga je taj drugi to pitao, jest čin agresije i oblik zlostavljanja.
    Mene, a i većinu drugih građana uopće ne zanima tuđa seksualna orejntacija, a kada mi netko, bez mojeg pristanka, tu informaciju javno nameće, to je tada očita agresija, a nitko nema pravo drugoga na bilo koji način zlostavljati prema čl.23. Ustava RH !
  2. avatar
    urbanjungle
    27.05.2013. 21:50
    Stvarno su dosadni,nasilni,nekulturni. Kog nas vraga maltretiraju opet.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh