« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
kako dalje

"Marko Polo" i dalje stoji

Tim stručnjaka iz Roterdama trebao bi priskočiti u pomoć kako bi se izbjegla dodatna oštećenja na trajektu

(Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

trajekt Marko Polo

,

pomorska nesreća

,

otok Sit

,

odsukavanje marko polo

Ni trećeg dana odsukavanja Jadrolinijina trajekta "Marko Polo", koji se prošle subote nasukao na otok Sit, u šibenskom arhipelagu, nije bilo vidljivih rezultata, doznaje se od Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Naime, remorkeri Jadranskoga pomorskog servisa jutros su tijekom plime nastavili gurati trajekt kako bi ga odvukli prema moru, no budući da se on nije pomaknuo, od toga su odustali.

Još se razmišlja o miniranju stijena na kojima leži brod, a ako se donese takva odluka, za to će trebati i dozvola mjerodavnih državnih tijela.

Neslužbeno se doznaje da bi se sutra moglo organizirati prebacivanje 18 vozila koja su još na "Marku Polu".

Očekuje se i dolazak ekipe stručnjaka iz Roterdama koji bi mogli pomoći kako bi se trajekt odsukao bez dodatnih većih oštećenja.

Trajekt "Marko Polo", dužine 128,13 metara nasukao se u subotu oko 2 sata, pramčanim dijelom u dužini od oko 15-ak metara na obalu otoka Sita, između otoka Žuta i Pašmana.

Povjerenstvo za istragu nesreće koje je oformilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u međuvremenu je zaključilo da je za nesreću kriva posada koja nije na vrijeme promijenila kurs plovidbe.

Iako se rezultat testiranja na drogu i alkohol još čekaju, već je sigurno da će članovi posade snositi posljedice.

U trenutku nesreće na trajektu je bio 41 putnik te 64 članova posade, no nitko nije ozlijeđen. Brod, koji je plovio na redovitoj dužobalnoj liniji Rijeka - Split - Dubrovnik - Bari (Italija), prevozio je i 18 vozila. (hina/metro-portal)

28.10.2009. 17:43:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh