« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina
MEDITERANSKE IGRE

Mario Todorović osvojio zlato i srušio hrvatski rekord

U talijanskoj Pescari palo je zlato i Draganjin hrvatski rekord na 50 metara leptir koji od danas iznosi 23.61 sukundu

MArio Todorović
MArio Todorović (Drago Sopta, CROPIX)
Više o

plivanje

,

Mario Todorović

,

Sanja Jovanović

,

aleksej puninski

,

Ante Cvitković

,

Mediteranske igre Pescara

,

50 metara leptir

,

Monika Babok

Hrvatski plivač Mario Todorović u finalu disipline 50 metara leptir postavio je novi rekord Mediteranskih igara koji sada iznosi 23.61 sekundi, što je šest stotinki brže od rezultata koji je imao na jutrošnjim kvalifikacijama, a srušio je i hrvatski rekord koji je držao Duje Draganja.

"Kako ne bih bio sretan i zadovoljan, imam zlato, a ovo je i moj osobni rekord. Pravu formu sam tempirao za Svjetsko prvenstvo, pa nisam mislio da ću biti tako dobar u Pescari", kazao je hrvatski plivač nakon osvajanja zlatne medalje na u Pescari. "Bilo je i dosta pogrešaka, više nego u jutarnjim kvalifikacijama kada sam također imao najbolje vrijeme. Skratio sam zaveslaje od silne želje da što prije dođem do cilja u prvih 25 metara, kasnije sam se smirio", izjavio je Todorović.

Drugi hrvatski predstavnik u finalu na 50 leptir bio je Aleksej Puninski koji je zauzeo peto mjesto s vremenom 23.93 sekunde, bolje od jutarnjih kvalifikacija (24.27), što mu je donijelo peto mjesto.

Sanja Jovanović ujutro je isplivala najslabiji rezultat u kvalifikacijama, a u finalu je plivala bolje, ali dovoljno tek za peto mjesto (32.98). U finalima su nastupili i Monika Babok na 50 metara leptir (27.50), te Ante Cvitković na 100 metara leđno (30.99), ali su zauzeli posljednje, osmo mjesto.

Izvor: Hina

30.06.2009. 21:28:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh