« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ČELIČNA LADY

Margaret Thatcher na putu ozdravljenja

Thatcher je prije nešto više od tjedan dana morala zbog bolesti otkazati proslavu 85. rođendana

Margaret Thatcher
Margaret Thatcher (Getty Images)
Više o

Margaret Thatcher

,

Čelična lady

Bivša britanska premijerka Margaret Thatcher, koja je u utorak navečer primljena u bolnicu, puno se bolje osjeća, ali još nekoliko dana mora ostati pod nadzorom, rekao je u subotu jedan od njezinih glasnogovornika.

"Puno se bolje osjeća. Sada može sjediti", rekao je. "Mislim da ćemo ostati ovdje još nekoliko dana kako bismo bili sigurni da je sve u redu", dodao je.

"Željezna dama", predsjednica vlade od 1979. do 1990., primljena je u privatnu bolnicu Cromwell, na zapadu Londona, u utorak navečer radi "rutinske provjere" pošto je preboljela gripu.

Thatcher (85) pati od bolesti mišića koja joj otežava kretanje, ali je "potpuno izlječiva", navodi BBC koji se poziva na izvore bliske bivšoj premijerki.

Thatcher je prije nešto više od tjedan dana morala otkazati proslavu 85. rođendana, na kojoj je trebalo biti oko 150 uzvanika. Thatcher je rođena 13. listopada 1925.

Po liječničkoj preporuci, od 2002. ne istupa u javnosti, pošto je pretrpjela nekoliko moždanih udara, ali sudjeluje na službenim svečanostima. Njezina kći Carol otkrila je 2008. u svojim memoarima da joj majka u zadnjih sedam godina pati od staračke demencije.(hina/metro-portal)

23.10.2010. 21:36:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh