« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina
STVARNO?

Manje novaca - više kilograma

Ma kako ovo zbunjujuće zvučalo, što manje novaca imate, to vam je rizik za pretilost veći zbog vrlo nezdrave prehrane koja vam je jedino dostupna

Ako imate samo za fast food ... imate i problem
Ako imate samo za fast food ... imate i problem (Shutterstock)
Više o

nezdrava prehrana

,

siromaštvo

,

kalorije

,

pretilost

Pretilost je izravno povezana s količinom novaca koju imate, jer u slučaju da ste siromašni, rizik za pretilost bitno je veći od rizika kod ljudi sa srednjim i boljim primanjima, pokazalo je zanimljivo istraživanje provedeno na Sveučilištu Colorado.

U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od ispitanika koji su na početku promatranog 13-godišnjeg razdoblja bili u tinejdžerskoj dobi.

Znanstvenici dodaju kako je i duže stanovanje u siromašnijim područjima također bilo povezano s proporcionalnim povećanjem rizika za pretilost. Ovi tinejdžeri su imali i najveće izglede da će ostati pretili u budućnosti.

Dobivene rezultate je moguće objasniti otežanim pristupom zdravim namirnicama te nužnošću konzumacije jeftinije tzv. brze hrane, pišu istraživači.

Journal of Health and Social Behavior dodaje kako veći rizik za pretilost može biti i posljedica veće izloženosti stresu.

Sve u svemu, na ovaj se način jasno pokazuje koliko je nezdrava prehrana jeftina i što nam sve proizvođači hrane guraju na tanjure ...

20.03.2016. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh