« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
JESENSKO ZDRAVLJE

Manjak energije otjerajte kiselim proizvodima

Kiseli mliječni proizvodi će nam tijekom hladnijih dana ojačati energiju i pobrinuti se za naš imunitet i dobru probavu

Manjak energije otjerajte kiselim proizvodima
Manjak energije otjerajte kiselim proizvodima (DeviantArt)
Više o

imunitet

,

mliječni proizvodi

,

jogurt

,

probiotici

Tijekom jeseni i s približavanjem zime često nam nedostaje energije i nemamo volje za ništa. Mrak pada sve ranije i sve nam je teže izaći iz topline doma. Kako bismo to spriječili i osigurali si dobar imunitet potrebno nam je puno dobre volje, kretanja i zdrave prehrane, a u ovo posljednje dobro je uvrstiti i kisele mliječne proizvode.

Dobre bakterije, odnosno probiotici koji se nalaze u kiselim mliječnim proizvodima imaju vrlo korisne učinke za naš organizam. Te bakterije u probavnom traktu štite od drugih, loših bakterija, a samim time nas štite od raznih bolesti. Izvrsno djeluju na crijevnu mikrofloru i prirodnim putem jačaju cjelokupni organizam koji je tijekom hladnijih mjeseci više ugrožen.

>> Probiotici štite od gripe, alergija i lošeg zadaha

Zato je najbolje započeti dan nekim kiselim mliječnim proizvodom koji vam najbolje odgovara i koji vam je najukusniji - na tržištu ih danas ima zbilja puno: jogurti s probioticima, kefir, acidofil, mlaćenica... Tako ćete već na početku dana dobiti dozu nove energije i pomoći ćete regeneraciji vaše crijevne mikroflore.

09.11.2010. 07:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh