« Knjiga
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NOVA STRANICA

"Mama" Harrya Pottera piše knjigu za odraslu publiku

Nakon petogodišnje stanke Rowling planira krajem godine objaviti novi roman, "znatno drukčiji" od globalno uspješnog serijala o Harryju, piše Guardian

Fotografija vijesti
Više o

J. K. Rowling

,

Harry Potter

Autorica koja se proslavila serijom knjiga o Harryju Potteru, britanska spisateljica JK Rowling, uskoro će objaviti i svoj prvi roman namijenjen uglavnom odrasloj i ozbiljnijoj publici, prenosi Hina.

Nakon petogodišnje stanke Rowling planira krajem godine objaviti novi roman, "znatno drukčiji" od globalno uspješnog serijala o Harryju, piše Guardian, a za svoju je prvu knjigu za odrasle već potpisala i ugovor s izdavačem.

Naslov, tema i datum objave i dalje su pažljivo čuvana tajna a izdavač, grupacija Little, Brown koja je dio francuske izdavačke tvrtke Hachette Livre, otkrio je samo da je riječ o knjizi namijenjenoj odrasloj čitalačkoj publici.

"Iako sam u jednakoj mjeri uživala u svakom trenutku pisanja svoje nove knjige, bit će to nešto posve drukčije od serijala o Harryju", kazala je Rowling. "Harry mi je dao slobodu istraživanja novih teritorija, a s time je kao logičan korak došao i novi izdavač", dodala je, komentirajući činjenicu da joj ovaj put izdavač prvi puta neće biti Bloomsbury.

Vijest je razveselila i svijet knjižara. "To je divna vijest. Ona posve sigurno ima veliku bazu obožavatelja", kazao je glasnogovornik britanskog lanca knjižara Waterstones.

Prije nego što je njezin serijal od sedam romana o malom čarobnjaku postao najprodavaniji književni serijal svih vremena s više od 450 milijuna prodanih primjeraka, Rowling je bila siromašna samohrana majka koja živi od socijalne pomoći a njezini su je skromni početci, kada je svoju priču o Harryju pretakala na papir u jednom edinburškom kafiću kako bi se ugrijala, učinili modernom literarnom legendom.

Od 1997. kada je nakon dvanaest neuspjelih pokušaja konačno objavljen prvi roman "Harry Potter i kamen mudraca", Rowling je do danas postala jedan od najčitanijih autora u svijetu čije se bogatstvo danas procjenjuje na oko 530 milijuna funta.

24.02.2012. 13:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh