« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SLAB ODAZIV

Malobrojni prosvjednici kratko prošetali gradom

Broj prosvjednika i dalje je u vidnom padu, organizatori se nadaju da će više ljudi okupiti u subotu

Prosvjed
Prosvjed (dr_hindoo via Twitter)
Više o

prosvjedi za rušenje Vlade

,

prosvjed Zagreb

Prosvjednici su se oko 18 sati počeli okupljati na Cvjetnom trgu. Kratki govor održao je Ivan Pernar nakon čega su se okupljeni uputili prema Trgu bana Jelačića. Čini se da broj zainteresiranih za prosvjede i dalje pada, prosvjednika zasad nema više od 500.

Neke od poruka: "Hoćemo Hrvatsku, ne EU!", "Nacionalizacija banaka", "Ne damo Brijune". Prosvjednici imaju lažne novčanice od 250 kuna sa slikom Andrije Hebranga. Neki u znak solidarnosti nose japanske zastave.

Policija je prosvjednike dočekala već u Radićevoj. Nakon uobičajenih povika (Jaco odlazi) kolona se spustila na Trg i krenula prema zgradi HDZ-a.

Prosvjednici građanima dijele letke s najavom velikog prosvjeda u subotu.

"Japan je pogodio tsunami, Hrvatsku je pogodio HDZ" i "We pray for Japan" su neki od transparenata. Kolona se kratko zaustavila kod HNB-a.

Središnjicu HDZ-a po običaju čuvaju brojni policajci. Prema zgradi su letjela jaja. Prosvjednici viču "Čuvate mafiju", "HDZ će pasti" i "Jaco odlazi".

Nova lokacija je središnjica HSS-a. Čuli su se povici "HSS lopovi". Posjetili su i Sindikalni dom, HAZU i japansku ambasadu. Broj prosvjednika se prepolovio.

Završio je dosad najmalobrojniji prosvjed protiv Vlade u Zagrebu. Trajao je kraće od prethodnih. Novi je zakazan za subotu u 18 sati.

 

17.03.2011. 18:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh