« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
POZIV

HND: Moramo sačuvati Stojedinicu

Dvadeset i troje urednika i novinara posljednjih su mjesec dana uspjeli ponovno pokrenuti emisije po kojima je radio stekao popularnost i bio prepoznatljiv

Djelatnici Radija 101
Djelatnici Radija 101 (Bernard Čović/CROPIX)
Više o

HND

,

stečaj

,

Radio 101

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva sve koji odlučuju i mogu utjecati na odluku Skupštine vjerovnika da se pronađe rješenje koje bi sačuvalo zagrebačku postaju Radio 101, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka, prenosi Hina.

HND navodi kako Skupština vjerovnika na Trgovačkom sudu odlučuje 22. ožujka o sudbini Radija 101, koji je, kako podsjeća, posljednjih godina došao u financijske teškoće, a od siječnja je u stečaju.

Dvadeset i troje urednika i novinara posljednjih su mjesec dana, otkako je imenovan novi stečajni upravitelj Maroje Stjepović i izabran glavni i odgovorni urednik Željko Matić uspjeli ponovno pokrenuti emisije po kojima je radio stekao popularnost i bio prepoznatljiv, ističe HND i dodaje kako je Radio 101 imao izniman značaj u demokratizaciji Hrvatske promovirajući otvoreno, kritičko, analitičko radijsko novinarstvo s prevladavajućim javnim sadržajima u područjima društva, politike, ekonomije i kulture.

HND ocjenjuje kako ponovno uspostavljeni program ima ambiciju vratiti staru medijsku slavu kvalitetnim, relevantnim novinarstvom o najvažnijim temama te ističe kako je taj put stvaranja radijskog programa teži od zabavne radiofonije. Društvo i hrvatski medijski prostor trebaju kvalitetni i utjecajni Radio 101, stoji u priopćenju.

17.03.2011. 15:42:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh