« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SAD POTVRDILE

Malezijski Boeing oboren je projektilom

Nitko ne sumnja da je riječ o namjernom obaranju aviona, a ne o tragičnoj nesreći. Da je zrakoplov doista oboren projektilom potvrdili su američki dužnosnici

Ostaci aviona kraj Grabova
Ostaci aviona kraj Grabova (Arhiva)
Više o

Ukrajina

,

Malaysia Airlines

,

ukrajinska kriza

,

oboreni avion

,

rušenje raketom

Zrakoplov Malaysia Airlinesa na letu MH17 iz Amsterdama u Kuala Lumpur u četvrtak se srušio u Ukrajini, pri čemu je smrtno stradalo svih 295 putnika i članova posade, a ta tragedija je postala nova točka prijepora između ukrajinskih vlasti i pobunjenika koji se međusobno optužuju za rušenje Boeinga 777.

Ostaci Boeinga 777 koji se srušio na letu iz Amsterdama u Kuala Lumpur s 295 putnika i članova posade pronađeni su kraj istočnoukrajinskoga sela Grabova. Malezijska kompanija potvrdila je da je u 17:15 po mjesnom vremenu izgubila s njime kontakt. 'Let se odvijao normalno... posada nije rekla ni riječi o bilo kakvim problemima', rekao je na konferenciji za novinare Dmitro Babejčuk, ravnatelj ukrajinske uprave za civilno zrakoplovstvo, prenosi Reuters.

Ukrajinski dužnosnici, pobunjenici i ruski mediji počeli su iznositi svoje verzije o tome tko je krivac za obaranje Boeinga 777. Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko vjeruje da je pad putničkog zrakoplova Boeing 777 na letu MH17 iz Amsterdama 'teroristički čin'. S druge strane, na službenoj internetskoj stranici proruskih separatista stoji da je malezijski zrakoplov pao jer ga je srušio ukrajinski zrakoplov kojega su pak srušile proruske snage.

Odmah nakon rušenja zrakoplova, gotovo sve veće svjetske zrakoplovne kompanije preusmjerile su letove iz ukrajinskog zračnog prostora, a nedugo nakon toga europska organizacija za sigurnost zračnog prometa Eurocontrol objavila da je zračni prostor iznad istočne Ukrajine zatvoren.

18.07.2014. 09:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh