« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
TINA JESENKOVIĆ

Mala škola šminkanja 7. korak - obrve

Kako pravilno urediti obrve i kome prepustiti taj posao pročitajte u 7. nastavku naše male škole šminkanja

Fotografija vijesti
Više o

obrve

,

Tina Jesenković

,

Kimijan Beauty & Make up Studio

,

mala škola šminkanja

,

oblikovanje obrva

,

čupanje obrva

,

kako urediti obrve

,

uređivanje obrva

Oduvijek sam bila „opsjednuta" obrvama. Prvo što mi  na svakom licu privuče pažnju su obrve. One mogu promijeniti izgled lica bez da ste stavili i mrvicu šminke. Pravilnim oblikovanjem uspjet će te kreirati veće, ljepše oko i time postići svježiji i blistaviji izgled lica.

Kao što sam već rekla u prvom kraku naše male škole, ako nikada niste oblikovali obrve najbolje je da prepustite to profesionalcu u salonu ili slično. Ako ih sami oblikujete uvijek pazite da ne počupate više nego je potrebno. Jer, priča da što više čupate više će rasti nikako ne funkcionira. Dapače, često čupanje može dovesti do toga da obrve na tom mjestu prestanu rasti. Zato oprez!

Ono što je najvažnije da biste otvorili oko je u stvari onaj dio obrve iznad vanjskog kuta oka. Ako vam tamo obrva raste previše duboko, odnosno ako vam prekriva veći dio kosti obrve onda definitivno morate skinuti red ili dva dlačica. Previše dlačica na tom mjestu stvara dojam umornog i tužnog oka.

Također provjerite da li imate dlačica između dvije obrve, točno iznad nosa. Ako imate problem spojenih obrvi, počupajte i to jer one daju dojam grubosti i strogoće.

Sada počešljajte obrve četkicom za obrve prema gore i ako koja duga dlačica strši slobodno je podšišajte škaricama.

marlene_.jpg
Marlene Dietrich

Kada ste zadovoljni oblikom  na red dolazi iscrtavanje. Budite oprezni sa odabirom boje. Boja ne smije biti pre tamna. Odaberite ton što sličniji boji dlačica ili malo svjetliji.  Tamniji tonovi izgledati će neprirodno. Možete koristiti olovku za obrve ili mat sjenilo za oči i tanki kist.

Meni je ova druga opcija uvijek draža jer je efekt puno prirodniji i dugotrajniji. Popunite obrvu gdje fali koja dlačica laganim kratkim potezima u smjeru rasta obrve. Ako želite jače definirati obrvu istom bojom lagano popunite gornji rub obrve također u smjeru rasta dlačica. Tako ju možete i malo produžiti ako je potrebno.

 

marylin.jpg

Ako imate svjetlu kosu i želite obrve malo posvijetliti možete zamoliti frizerku da vam to napravi, a i neki saloni ljepote nude tu uslugu. Druga, ne tako trajna, opcija su maskare u boji ili gelovi za obrve. Neke kozmetičke kuće nude i gelove za obrve u boji (Bobbi Brown) i oni su odlični jer naprave dva posla u jednom. Posvijetle ili potamne obrve i daju im definiciju.

No, ako ste iscrtali obrvu olovkom ili sjenilom, počešljajte ju prozirnom maskarom i dobili ste isti efekt.

Uredite obrve s oprezom jer Marylin (Monroe) obrve su in, a Marlene (Deitrich) su out!

Tina Jesenković završila je Make up Design u Westminister Collegeu u Londonu 1996. U Londonu radi kao Make up artist na nekoliko reklama i kratkih filmova. Tri je godine radi za Bobbi Brown i vodi njihov Make up Studio u Harrodsu i razne make up radionice i tečajeve. Radila je na nekoliko London Fashion Week i Mobo Awards te nekoliko kazališnih predstava. Paralelno radi i u Hrvatskoj na reklamama i filmovima kao što su: 3 Muškarca Melite Zganjer, Crna kronika ili Dan žena, Ne dao bog većeg zla, Ispod crte, Snivaj zlato moje, Neke druge priče te na kratkim filmovima Tri ljubavne priče, Pod vedrim nebom, Bastion, Planktoni i serijma Bumerang, Cimmer fraj, Operacija Kajman, Dome slatki dome i Odmori se zaslužio si. Godine 2009. otvara Kimijan Beauty & Make up Studio gdje se održava Mala škola šminkanja srijedom i petkom od 18. sati. Tinu Jesenković možete kontaktirati na mob: 091 33 66 611


Piše: Tina Jesenković
16.04.2011. 09:55:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh