« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
FONDOVI

Mala performerska scena ponovno u programu Kultura

Zagrebački performeri uspješno aplicirali za sredstva iz europskih fondova

Transnational Co-production In Action
Transnational Co-production In Action (Mala Prsa)
Više o

Mala performerska scena

,

TransAC

Projekt „Transnational Co-production In Action" (TransAC) europske mreže za izvedbene umjetnosti na nekonvencionalnim mjestima Meridians izabran je za sufinanciranje kroz program Kultura 2007-2013 Europske komisije (Strand 1.2.1., projekti suradnje).

Projekt TransAC organizira devet europskih partnera, među kojima je i zagrebačka organizacija Mala performerska scena, vodeća domaća udruga u sektorima suvremenog cirkusa i street arta.

Glavni cilj projekta je otvaranje novih mogućnosti za perspektivne umjetnike koji obogaćuju izvedbenu scenu na polju uličnih umjetnosti ili umjetnosti na nekonvencionalnim lokacijama, a uz asistenciju iskusnih autora. Mreža će producirati i distribuirati četiri umjetnička projekta („Exposició", „Bridges", „De Plaga Cordis", „Images of Villages") koji će tako vidjeti tisuće ljudi u cijeloj Europi.

Projekt TransAC izabran je među 280 prijavljenih projekata suradnje te je, visoko vrednovan, završio na 14. mjestu najbolje ocijenjenih.

Mala performerska scena, udruga koja se etablirala u sektoru suvremenog cirkusa (sedmu godinu za redom organizira hvaljeni međunarodni Festival novog cirkusa), ovim projektom dodatno produbljuje svoje aktivnosti u sektoru umjetnosti na nekonvencionalnim mjestima, te će 2012. godine ugostiti jedan od koproduciranih projekata.

Kao pridruženi partner, Mala performerska scena sudjeluje u projektu TransAC u društvu probranih i poznatih europskih partnera kao što su Ana Desetnica (Slovenija), FiraTàrrega (Španjolska), Inteatro Festival (Italija), ISTF-MiramirO (Belgija), Scènes de Rue, Mulhouse (Francuska), SIRF-Event International (Velika Britanija), St. Patrick's Festival (Irska) i Stockholm Culture Festival (Švedska).

27.02.2011. 22:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh