« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
LUDE BRAČKE NOĆI

Mala noćna regata - jedriličarski spektakl 14. kolovoza u Postirama

Tradicionalna ''Mala noćna regata'' jedinstven je noćni doživljaj za sve jedriličare (i one koji to nisu), a ove godine natječu se i Rambo Amadeus, Marijan Ban...

mala noćna regata
Više o

jedrenje

,

hoteli životinje

,

Jane Austin

''Mala noćna regata'' i ovoga ljeta očekuje sve strastvene jedriličare i brojne znatiželjnike u Postirama na Braču. Regata će se održati u subotu, 14. kolovoza. Jedinstvena jedriličarska noćna zabava pod reflektorima, čiji start već tradicionalno označavaju prvi taktovi Mozartove ''Male noćne muzike'', bez sumnje će ponovno privući velik broj gledatelja.

Među natjecateljima će se naći i neke poznate osobe: glazbenici Rambo Amadeus sa svojom posadom, Marijan Ban, Žan Jakopač i Max Jurčić, koji je jedan od inicijatora regate.

''Mala noćna regata ovog se ljeta održava po peti put, prerasla je lokalnu tradicionalnu zabavu i od ove godine je jedno od najjačih ljetnih jedriličarskih natjecanja u Hrvatskoj, koje će ove subote okupiti naše ponajbolje kormilare'', kaže Igor Piacun, jedriličar i direktor regate.

Naglašava da tradicija noćnog jedrenja u postirskoj luci datira još s početka prošlog stoljeća zahvaljujući prirodnom fenomenu - noćnoj zračnoj struji ''gažul'' koja se s Vidove gore, najviše točke na Jadranu, za ljetnih noći spušta u postirsku luku.

Regata se održava u organizaciji Jedriličarskiog kluba ''Gažul''. Registracija ua regatu počinje u subotu, 14. kolovoza u 10 sati ujutro na postirskoj rivi, kvalifikacije su najavljene za 22 sata, a finale u 23 sata, nakon čega će uslijediti fešta do jutra uz živu svirku banda Letno kino.

Više informacija možete pronaći na web stranici regate www.malanocnaregata.com.

12.08.2010. 14:01:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh