« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
BRAVO!

MAKERbuino pobjednik na Idea Knockoutu 2017

MAKERbuino ide dalje...
MAKERbuino ide dalje... (Arhiva)
Više o

Idea Knockout 2017

,

STEM

,

MAKERbuino

,

CircuitMess

,

Albert Gajšak

Startup CircuitMess iz Karlovca iza kojeg stoji osamnaestogodišnji Albert Gajšak, koji stvara igraću konzolu MAKERbuino namijenjenu stjecanju osnovnih znanja iz STEM područja (znanost, tehnologija, elektronika i matematika) osvojio je prvo mjesto na Idea Knockoutu 2017, najvećem i najuzbudljivijem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja. Idea Knockout se, u organizaciji Buga, održao jučer četvrtu godinu za redom, u coworking prostoru HUB385.

Mladi Gajšak će sa svojom MAKERbuino konzolom u siječnju otputovati na CES 2018. Pobjedom na Idea Knockoutu 2017 osigurao je, naime, dvije povratne aviokarte do Las Vegasa, hotelski smještaj u Las Vegasu, vožnje Uberom po Las Vegasu i izlagački štand na CES-u 2018 gdje će svoj proizvod predstaviti najvećem svjetskom auditoriju: tech novinarima, investitorima i potencijalnim distributerima iz SAD-a i cijelog svijeta.

MAKERbuino je igraća konzola koja se isporučuje u dijelovima i potrebno ju je sastaviti, prateći internetske upute, što je proces kroz koji se kod korisnika razvija strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji. Tek nakon sastavljanja doista je moguće s MAKERbuinom se i igrati. Do sada je prodano preko 2.500 primjeraka ovog uređaja, a konzola je nedavnom kampanjom na Kickstarteru prikupila 100.000 američkih dolara, nadmašivši unaprijed zacrtan cilj deseterostruko.

Drugoplasirani tim na Idea Knockoutu 2017 bio je splitski Me.mum čiji istoimeni gadget u kombinaciji s mobilnom aplikacijom na iznimno precizan način određuje najplodniji dan u mjesečnom ciklusu žene, značajno povećavajući šansu za začećem. Trećeplasirani tim Parklio, također iz Splita, žiri je impresionirao svojom pametnom blokadom za parkirna mjesta koja omogućuje rezervaciju i plaćanje parkirnog mjesta mobilnom aplikacijom. Sva tri prvoplasirana tima predstavit će se publici Bug Future Showa 2018, najavljenog za početak sljedeće godine.

Žiri Idea Knockouta činili su Nikolina Zečić iz Zagrebačke banke, Ljubiša Miodragović, potpredsjednik EISA-e, Marin Trošelj iz startupa STEMI kao pobjednik prošlogodišnjeg Idea Knockouta, Davor Tremac, generalni direktor Ubera za našu regiju, Ivan Polojac iz Samsunga, Hrvoje Balen s Visokog učilišta Algebra, Luka Sučić iz HUB385, Ivan Brezak Brkan s Netokracije, Dragan Petric iz Buga te predsjednik žirija Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma. Nadzor regularnosti žirija obavljala je Suzana Vezilić iz Trgovinskog ureda Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Idea Knockout 2017 održao se uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzorski su natjecanje podržali Visoko učilište Algebra, Zagrebačka banka, Samsung, Uber, HUB385 i Beck's pivo. Nastupilo je 20 natjecateljskih timova iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine, učinivši i ove godine ovo natjecanje uvjerljivo najvećim startup događajem u regiji. CES 2018, na kojem će pobjednički tim nastupiti kao izlagač, održat će se u Las Vegasu od 9. do 12. siječnja 2018. godine.

29.09.2017. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh