« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Magla u Slavoniji i Lici

Promet se najvećim dijelom odvija bez zastoja i problema, uz maglu na nekim dionicama autocesta

magla A1 stanje u prometu HAK
magla A1 stanje u prometu HAK (HAK)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

stanje u prometu

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Slavoniji i Lici. Ističemo autocestu A3 Bregana-Lipovac, između Nove Gradiške i Slavonskog Broda i A1, između Gospića i tunela Sveti Rok.

Tijekom dana, zbog gustog prometa, zastoji su mogući na gradskim prometnicama, kao i na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Zbog radova brza cesta Solin-Klis bit će zatvorena za promet od 9 do 9.30 sati. Obilazak je starom kliškom cestom.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, bit će sutra, u subotu od 4 do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj)... pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.

Zbog gradnje nove dionice autoceste A 1, zatvorena je za sav promet ŽC Vrgorac-Staševica. Obilazak je: Vrgorac-Mali Prolog-Ploče.

Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec zatvorena je za sav promet. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec)- D22 i obrnuto.

Zbog sanacije tunela Krapina do 15. srpnja cesta D 1, Podgora Krapinska-Krapina zatvorena je za sav promet. Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35- A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Do 5. srpnja, državnom cestom D 60, kroz mjesto Krivodol, zbog radova, promet je reguliran semaforima. Mogući obilazni pravci: ŽC, Proložac-Studenci-Lovreć, ŽC i D 62, Poljica-Zagvozd-Šestanovac i autocesa A 1, čvor Zagvozd-čvor Šestanovac.

Zbog klizišta kolnika, zatvorene su: cesta kroz Batinu (državnom cestom prema graničnom prijelazu prometuje se nesmetano-D 212), te cesta od Čepina prema Osijeku kroz mjesto Livana. (hak/metro-portal)

02.07.2010. 07:31:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh