« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HAK:

Magla, bura i skliski kolnici od jutra otežavaju promet

Na graničnim prijelazima promet je rijedak, a trajekti plove redovito

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/CROPIX)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

zimski uvjeti

,

magla

Zbog bure dionicom Jadranske magistrale između Bakra i Senja zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle., javlja Hrvatski autoklub.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru, posebice na dionicama autocesta: A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela te na A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do čvora Bosiljevo 2. Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima od snijega u Istri te na širem riječkom području, posebice dionicom autoceste A7 od GP Rupa do čvora Diračje kao i po vlažnim kolnicima u Gorskom kotaru, Lici, te sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zatvorene su županijske ceste: ŽC 5130 Zalužnica-Škare, ŽC 3253 Košutarica-Mlaka, ŽC 5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj i ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić, zbog vode na kolniku.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu samo na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak. Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjenično, obilaznicom s južne strane tunela. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Trajekti plove redovito. (hina/metro-portal)

17.01.2010. 10:24:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh