« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
HAK:

Magla, bura i mokri kolnici otežavaju promet

Jak vjetar puše na dionicama autoceste A6, bura ometa promet na sjevernom Jadranu, a magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru

Magla, bura i mokri kolnici otežavaju promet
Magla, bura i mokri kolnici otežavaju promet (HAK)
Više o

promet

,

bura

,

HAK

,

magla

,

mokri kolnici

,

jak vjetar

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, posebice na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Delnice i tunela Veliki Gložac, dok jak vjetar povremeno puše na dionici Kikovica-tunel Tuhobić, izvijestio je Hrvatski auto-klub.

Kolnici su mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Na cestama kroz gorja, te duž Ličke magistrale (D1) mogući su odroni zemlje i kamenja. Zabrana je prometovanja za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) na Jadranskoj magistrali od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, zbog bure.

Za sav je promet, zbog oštećenog mosta, zatvorena državna cesta D 36 Popovača-Sisak na dijelu kroz šumu Brezovica. Obilazak: Ivanić Grad-Martinska Ves ili Kutina-Novska-Jasenovac, te čvor Popovača-čvor Ivanja Reka-zagrebačka obilaznica-Velika Gorica-Sisak.

Na autocesti A 1, zbog redovnog održavanja kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a zbog suženog kolnika zabranjen je prolazak izvanrednih prijevoza čija širina prelazi 3,40 m.

Ulaz teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregana, gdje su čekanja oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Vis, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

07.10.2010. 08:12:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh