« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Madonnini kostimi na izložbi u Londonu

Kraljica popa godinama je u ormaru čuvala svoje čuvene kostime koji su nerijetko diktirali i svjetske modne trendove

Fotografija vijesti
Više o

Madonna

,

pivovara Old Truman Brewery

,

Ted Owen

Tri stotine kostima iz Madonninih spotova i s turneja tijekom karijere, naći će se na izložbi koja će se svečano otvoriti sljedeće godine u istočnom Londonu u pivovari Old Truman Brewery, piše Index.hr.

- Svi kostimi su muzejski primjerci, a mnogi djeluju poput veličanstvenih kazališnih kostima koje je kraljica popa godinama prikupljala i u ormaru nostalgično preslagivala - rekao je kustos Ted Owen.

Dio privatne kolekcije

Tako će se na izložbi među ostalim moći vidjeti vjenčanica iz spota ‘Like a Virgin’, bejzbolski kostim iz spota ‘League of Their Own’, vjenčanica iz ‘Evite’, kostimi iz spota ‘Material Girl’, ‘Vogue’, ‘Take a  Bow’, ‘Rain’, ‘Hang Up’, ‘Human Nature’, pa čak i MTV-jeve nagrade kojima je bila nagrađena za najbolje albume i pjesme godine, kompletna kostimografija iz spota ‘American Pie’, te kompletna kostimografija iz spota ‘Music’ u kojem je poseban gost bio Ali G. Ovo će biti njezina prva velika izložba kostima, a organizatori su najviše ponosni na ružičastu haljinu iz spota ‘Material Girl’ te vjenčanicu iz spota ‘Like a Virgin’.

Svi njezini kostimi su dio privatne kolekcije Marquee Capitala, suvenirnice koja na aukciji prodaje predmete koji pripadaju poznatim osobama. Naravno, nakon izložbe bit će organizirana aukcija na kojoj će se prodavati neki kostimi kao i nakit, fotografije i razni artefakti iz spotova.

Na veliku žalost onih koji su se ponadali kako će se u njihovom ormaru naći ‘kornet-korzet’ Jeana Paula Gaultiera koji je Madonna nosila u spotu ‘Vogue’, taj kostim ipak nije na prodaju. Izložba će se zvati S’imply Madonna, Materials of the Girl, a za javnost će biti otvorena od veljače 2009. godine.

Istu je stvar 2007. napravila Kylie Minogue čiji su najpoznatiji scenski kostimi koje je nosila na turnejama ili u spotovima u posljednjih 15 godina bili izloženi u londonskom Victoria & Albert Museumu.

Kreacije svjetskih dizajnera

Nakon izložbe bit će organizirana aukcija na kojoj će se prodavati neki kostimi, kao i nakit, fotografije i razni artefakti iz spotova.

Tada je londonski jet-set pohrlio pogledati kreacije mnogih eminentnih svjetskih dizajnera, među kojima su bili Karl Lagerfield, John Galiano i mnogi drugi koji su dizajnirali za Kylie i njezine scenske nastupe kojima pozornost privlači dva desetljeća.    (METRO)

28.08.2008. 21:19:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh