« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Apple predstavio novi MacBook Air

Kao iPad, novi Air nema tvrdi disk već se oslanja na "flash" memoriju, koja je skuplja, ali izdržljivija na padove ili udarce - koštat će i do 1.600 dolara

MacBook Air
MacBook Air (Getty Images)
Više o

Apple

,

iPhone

,

Steve Jobs

,

iPad

,

ružičasta vrpca

Tvrtka Apple u srijedu je predstavila novu verziju prijenosnog računala MacBook Air, na koji je prenijela izgled i neka rješenja svojih iznimno uspješnih mobilnih uređaja iPhonea i iPada. Novi MacBook Air predstavio je čelnik Applea Steve Jobs u sjedištu tvrtke u Cupertinu u Kaliforniji.

Kao iPad, novi Air nema tvrdi disk već se oslanja na "flash" memoriju, koja je skuplja, ali izdržljivija na padove ili udarce. MacBook Air također ima bateriju s duljim trajanjem od ranijih modela. Cijena računala je od 999 do 1.599 dolara, ovisno o veličini ekrana i količini prostora za pohranu. Apple je objavio da će se dodati popularni App Store, sada dostupan na iPhoneu, iPod Touchu i iPadu, na Macintosh računala, a bit će dostupan za učitavanje u idućih 90 dana.

App Store će biti i dio Appleovog novog operativnog sustava Lion, koji se očekuje u ljeto 2011. "Nadahnuti smo radom koji smo obavili na iPadu i želimo ga prenijeti na 'Mac'", rekao je Jobs. Apple je objavio da je 2009. prodao 13,7 milijuna Macintosh računala, vrijednih 22 milijarde dolara, te da je gotovo 50 milijuna "Macova" u uporabi diljem svijeta. (hina/metro-portal)

21.10.2010. 08:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh