« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
SPLIT

Luki Pezelju potvrđena kazna od 31 godine zatvora

Pezelj se u zatvoru dva puta pokušao ubiti, a tijekom suđenja nije priznao pokušaj silovanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić/Cropix)
Više o

Kristina Šušnjara

,

Sinj

,

ubojstvo

,

Luka Pezelj

,

silovanje

Luki Pezelju (26), koji je zbog okrutnog ubojstva Kristine Šušnjare (21) osuđen na 31 godinu zatvora, Vrhovni sud potvrdio je presudu pa je ona postala pravomoćna, doznaje se na Županijskome sudu u Splitu.

Krajem listopada prošle godine Županijski sud u Splitu izrekao je Luki Pezelju 31-godišnju zatvorsku kaznu iako je državno odvjetništvo tražilo 40 godina zatvora zbog čega se i žalilo Vrhovnome sudu u Zagrebu.

Pezelj je proglašen krivim jer je u siječnju 2008. godine u svoj automobil primio Kristinu Šušnjaru, koju je trebao prevesti do Sinja, ali ju je umjesto toga odvezao do svoje kuće, gdje ju je pokušao silovati. Pošto ga je djevojka odbila, do smrti ju je izudarao francuskim ključem za skidanje automobilskih guma.

Čim je djevojku ubio, dokaze je zapalio u sjeniku iza kuće, a truplo je bacio nekoliko kilometara dalje u kamenjar uz cestu. Tri dana nakon što je nesretna djevojka pronađena mrtva Luka Pezelj predao se policiji.

U splitskom se zatvoru Luka Pezelj dva puta pokušao ubiti, a tijekom suđenja nije priznao pokušaj silovanja. (hina/metro-portal)

04.12.2009. 11:17:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh