« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
tri desetljeća zatvora

Luka Pezelj dobio 31 godinu zatvora

Tužiteljstvo tražilo 40 godina

Fotografija vijesti
Više o

Luka Pezelj

Luka Pezelj nepravomoćno je danas na splitskom Županijskom sudu osuđen za ubojstvo i pokušaj silovanja 20-godišnje studentice Kristine Šušnjare iz Trilja na 31 godinu zatvora.

Za ubojstvo djevojke Pezelj je dobio 28 godina zatvora, a za pokušaj silovanja četiri, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od 31 godine. U kaznu mu se uračunava i gotovo godina dana koliko je proveo u pritvoru.

Tužiteljstvo je tražilo maksimalnu kaznu od 40 godina, a obrana da ga se osudi za obično ubojstvo. Na završetku suđenja 26-godišnji Pezelj je rekao da se duboko kaje.

Pezelj je proglašen krivim da je 5. siječnja ove godine okrutno ubio i pokušao silovati 20-godišnju poznanicu koju je primio u automobil. Kristina Šušnjara stopirala je na triljskom mostu kad ju je Pezelj uzeo u automobil, odvezao u suprotnom smjeru i pokušao silovati. Kako se djevojka nije dala, Pezelj ju je izudarao montiračem, nanijevši još 18 udaraca u glavu.

Drugi dan otišao je na posao kao da se ništa nije dogodilo, no policija je pronašla leš nakon 2 dana, a dan kasnije Pezelj se predao i priznao zločin. (metro-portal)

21.10.2008. 00:39:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh