« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SMICALICE

Luka Bebić: Odustaje se od izmjena ZOR-a

Dok ministar financija nema pojma što će HDZ učiniti, Luka Bebić tvrdi da će prijedlog povlačenja izmjena ZOR-a stići u Sabor

luka bebić zor izmjene
luka bebić zor izmjene (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Vladimir Šeks

,

Luka Bebić

,

Ivan Šuker

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

novčanica

Ivan Šuker, potprdsjednik Vlade i ministar financija večeras nije mogao potvrditi navode više medija da je Vlada iz saborske procedure povukla izmjene Zakona o radu koje su bile razlog prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma. Predsjednik Sabora Luka Bebić u Splitu je, pak, rekao kako ima najavu da će takav prijedlog stići u Sabor.

Šuker je u telefonskom razgovoru za Hinu kazao kako ne može potvrditi navode da je vlada iz saborske procedure povukla izmjene ZOR-a. "Ne, ne mogu potvrditi. Ako je tako, o tome ćete dobiti vladino službeno priopćenje", kazao je kratko Šuker.

Bebić je pak novinaru Hine na otvaranju Kupa kontinenata u Splitu kazao da su ga stručne službe Tajništva obavijestile da će prijedlog o povlačenju ZOR-a stići u Sabor, ali da još nije zaprimljen.

>> Ako vlada ospori legitimitet referenduma jedino rješenje je ulica

Vlada je u četvrtak sa sjednice u Hrvatski sabor uputila izvješće o uočenim nepravilnostima u prikupljanju potpisa birača za raspisivanje referenduma, a o tome jesu li ispunjeni uvjeti za njegovo provođenje očitovati se treba saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Predsjednik tog odbora i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks sazvao je sjednicu Odbora za ponedjeljak, 6. rujna, a u izjavi za sutrašnji Vjesnik, koji navodi da je ZOR povučen iz saborske procedure, kazao je kako povlačenjem ZOR-a više nema osnove za raspisivanje referenduma.

Najavio je također da će Odbor raspravljati o izvješću koje je upućeno iz Vlade i uočenim nepravilnostima u prikupljanju potpisa, odnosno o tome je li prikupljen dovoljan broj potpisa birača.

"Pretpostavljam da će Odbor zauzeti stav da, iako postoje određene manjkavosti, one nisu takve važnosti, težine i kalibra da bi se potpisi proglasili nevažećima i utvrditi da među potpisanima ima potrebnih deset posto birača", kazao je Šeks za Vjesnik. (hina/metro-portal)

03.09.2010. 22:25:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh