« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
MLJAC

Lubenica - ljetna kraljica

Iako ima visok glikemijski indeks, lubenica sadrži aminokiselinu L-citrulin koja ima začuđujuće veliku sposobnost obnavljanja mišića

Pojedite sve do kore!
Pojedite sve do kore! (Arhiva)
Više o

lubenica

,

L-citrulin

Lubenica je omiljeno ljetno osvježenje, no znate li da ih zapravo svi potpuno pogrešno konzumiramo? Naime, osim sočnog crvenog dijela lubenice postoji i bijeli dio koji je odmah ispod kore, a njega treba jesti jer - skida kilograme i gradi mišiće.

Naime, iako ima visok glikemijski indeks, lubenica sadrži aminokiselinu L-citrulin koja ima začuđujuće veliku sposobnost obnavljanja mišića. Ova aminokiselina koja se nalazi u kori i onom bijelom dijelu lubenice ispod kore, povećava protok kisika do mišića i kreatina do srca i kostiju.

Prema studiji koja je objavljena u časopisu Journal of Nutrition, L-citrulin, u usporedbi s drugim aminokiselinama u voću, pomaže potrošnju masnih naslaga za 13 posto i povećanje mišićne mase za devet posto.  

L-citrulin potiče proizvodnju proteina koji grade mišiće i obnavljaju stanice. Stoga, idući puta kada netko pred vas stavi hladnu, sočnu lubenicu, nemojte se zadržati samo na crvenom, slatkom mesu, nego je smažite sve do tvrde zelene kore. 

02.08.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh