« Sport
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
POI

Lozanov deveti na 10 km

10km za 35:04.76 minuta

Vedran Lozanov, svjetski prvak na 5km za slabovidne osobe
Vedran Lozanov, svjetski prvak na 5km za slabovidne osobe (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

POI

,

Vedran Lozanov

,

slabovidne osobe

Nakon što je u utrci na pet kilometara osvojio šesto mjesto, hrvatski paraolimpijaca Vedran Lozanov je na dvostruko dužoj dionici zauzeo devetu poziciju od 16 trkača koliko ih je startalo na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Svjetski prvak na 5.000 metara za slabovidne istračao je 10 km za 35:04.76 minuta što je bilo skoro pet minuta slabije od pobjednika Kenijca Henrya Kirwe Kipronoa. Kenijac je istrčao rezultat 31:42.97 što je novi paraolimpijski rekord i tako zlatu sa pet kilometara dodao još jedno. Drugo mjesto osvojio je Tunižanin Abderrahim Zhiou (31.43.15), dok je treći bio Brazilac Odait Santos.

Lozanov je odlično otvorio utrku i nakon dva i tri kilometara držao se u vodećoj skupini. No kriza je uslijedila nakon četvrtog kilometra kada više nije uspio pratiti ritam koji su nametnuli vodeći.

"Dobro sam se držao do petog kilometra. Na početku utrke sam se osjećao odlično i ponadao sam se kako ću nakon razočaravajućeg nastupa na pet kilometara istrčati poštenu utrku. Ali, umor me svladao i nisam se uspio držati," kazao je 23-godišnji Zagrepčanin koji nije previše zadovoljan svojim nastupom u Pekingu.

Premda su šesto i deveto mjesto na paraolimpijskim igrama solidni rezultati njegova istrčana vremena bila su daleko ispod očekivanih. Kada se vrati u Zagreb uzet će nekoliko dana odmora i nakon toga nastupiti na nekoj od utrka na pet kilometara.

"Moglo je bolje. Ne mogu reći da sam zadovoljan. Moramo vidjeti je li ovdje bio kakav problem ili smo promašili u trenažnom procesu," kazao je na kraju. (HINA)

14.09.2008. 20:21:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh