« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
PRIPAZITE

Loše prehrambene navike koje vas mogu - ubiti

Iako nije tajna da je važno jesti hranu koja je hranjiva i korisna za vaše tijelo, možda ste pomislili da bi dovoljno tjelovježbe moglo neutralizirati učinke loših izbora hrane

Jedite zdravo i vježbajte... ne samo jedno od toga
Jedite zdravo i vježbajte... ne samo jedno od toga (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

nezdrava prehrana

,

rizik od smrti

Nova studija pokazala je da redovita konzumacija nezdrave hrane može povećati rizik od smrti unatoč vježbanju.

Visokokvalitetna prehrana uključuje najmanje četiri i pol šalice voća ili povrća dnevno i najmanje dvije porcije ribe tjedno. Također uključuje ne više od dvije porcije prerađenog mesa tjedno i manje od pet porcija crvenog mesa u istom vremenskom okviru.

Istraživanja su otkrila da zdrava prehrana i tjelovježba smanjuju rizik od smrtonosnih bolesti za 17%, dok nekvalitetna prehrana povećava rizik od smrti. Istraživanje provedeno u BMJ Sports Medicine pokazalo je da su ispitanici s lošom prehranom također imali 19% veći rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti i 27% veći rizik od PDAR-a.

"100% se slažem s nalazima. Sigurno se ne možete vježbom izvući iz nezdrave prehrane", rekla je dr. Dana Ellis Hunnes viša klinička dijetetičarka u medicinskom centru UCLA. "Sastav prehrane je bitan. Inherentno nezdrava prehrana ne može se popraviti samo tjelovježbom".

Hunnes primjećuje da što se dosljednije držimo zdrave prehrane i što dosljednije vježbamo, "to smo dosljednije zdravi"

03.08.2022. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh