« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
DHMZ

Loše biometeorološke prilike u srijedu i četvrtak, poboljšanje u petak

Srijeda i četvrtak bit će vrlo loši za sve, a ne samo za meteoropate i kronične bolesnike, u petak s nižim temperaturama dolazi poboljšanje

Pazite se srijede i četvrtka
Pazite se srijede i četvrtka (DHMZ)
Više o

biometeorološki uvjeti

,

biometeorološka prognoza

,

kronični bolesnici

,

teškoće

U srijedu, 28. studenoga biometeorološke prilike će posvuda biti nepovoljne. Kod meteoropata se mogu javiti razdražljivost, glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda, a u noći na četvrtak poteškoće sa snom. Tegobe od kojih inače pate reumatičari i kronični bolesnici s krvožilnim bolestima biti će pojačane.

U četvrtak, 29. studenoga pod utjecajem ciklone biometeorološke prilike bit će nepovoljne. Meteoropati će se žaliti na umor, razdražljivost, glavobolju i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe imat će i kronični bolesnici. Ipak, prema kraju dana nepovoljan vremenski utjecaj će slabiti, a s njime i tegobe od kojih su patili meteoropati i kronični bolesnici.

U petak, 30. studenoga biometeorološke prilike bit će povoljnije u odnosu na prethodne dane. Mnogi će ljudi osjetiti poboljšanje općeg stanja. Upozorava se na niže temperature zraka u odnosu na prethodno razdoblje. Manje tegobe moguće su kod kroničnih bolesnika s bolestima krvožilnog sustava i astmatičara.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

27.11.2012. 12:36:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh