« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SJAJAN KONCERT

Los Ninosi su otprašili koncert u Močvari za pamćenje

Ništa manje inspirirana nije bila ni zagrebačka publika

Više o

Los Ninos de Los Ojos Rojos

,

klub Močvara

Tko je ikada čuo za Los Ninose? Otkuda su? Zašto su došli? Ta su pitanja bila često postavljana posljednjih mjesec dana od najave koncerta u Močvari. Bend iz španjolskog Cáceresa sinoć je dao pravi odgovor svima onima koji su bili dovoljno hrabri da jedan anemični utorak pretvore u svoju najluđu avanturu.  Nakon više od dva sata nevjerojatno temperamentne svirke, Los ninos de los ojos rojos jasno su dali do znanja tko su, što su, odakle dolaze te da se namjeravaju vratiti.

Koncert je započeo žestokom pjesmom „Passa" s drugog albuma „Hijos del humo". Humprey, jedan od najboljih beat makera koje smo mogli čuti na ovim prostorima i Hector, osnivač grupe te  odličan violinist, poveli su publiku na dernek. Obećali su dernek - napravili su dernek, i to već na prvoj pjesmi što je zaista neuobičajeno jer bi većina očekivala da koncert kulminira na samom kraju. Ma i to se dogodilo.

Publika tijekom koncerta praktički nije prestala skakati, Močvara samo  što se nije raspukla, a članovi benda samo što nisu dušu ispustili na stageu. Flauta, irska frula, saksofon, španjolska gitara, violina ili truba bili su neki od instrumenata kojih su se uhvatili karizmatični Los ninosi i zbog kojih je publika još srčanije skandirala i poslije tražila bis, pa opet bis!

Nisu ni oni očekivali da će zagrebačka publika sinoć dati sve od sebe u punom klubu i da će tako dobro i nesuzdržano reagirati na njihove pjesme. Zaista su pokazali da su vrhunski glazbenici koji znaju što treba dati publici - u najmanju ruku „cijelog sebe" jer publika to cijeni i jer dvostruko vraća.

I tako su Los ninos de los ojos rojos sinoć službeno postali „španjolsko čudo u Zagrebu". Nadamo se da bend koji je napunio klub u jedan bezvezan utorak - neće zaboraviti na Zagreb i da ćemo ih imati priliku slušati barem na jesen u mnogo većem prostoru. Ono što je sigurno - Zagreb je zapamtio njih.

Los ninos de los ojos rojos nastavljaju turneju danas u Tuzli, zatim 25.3.  u Beogradu, 26.3. u Sarajevu i 27.3. u Mostaru.

24.03.2010. 14:28:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh