« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PRISILNA PREDAJA VLASTI

L'Orealom od danas upravlja kćer Liliane Bettencourt

Odluka sudaca znači da će o cjelokupnom bogatstvu i prihodima 88-godišnje Liliane koja posjeduje 30 posto udjela u L'Orealu brigu voditi njezina kći Francoise s djecom

Fotografija vijesti
Više o

L’Oreal

,

kozmetika

,

Liliane Bettencourt

Francuski sud odlučio je dodijeliti kontrolu nad  kozmetičkim carstvom L'Oreal kćeri dosadašnje vlasnice Liliane Bettencourt, Francoise Meyers-Bettencourt, prenosi Hina.

Odluka sudaca znači da će o cjelokupnom bogatstvu i prihodima 88-godišnje Liliane koja posjeduje 30 posto udjela u L'Orealu brigu voditi njezina kći Francoise s djecom. Sudski proces je trajao skoro dvije godine, a pokrenula ga je Francoise tvrdeći da je njezina majka žrtva izrabljivanja.

Odvjetnik Liliane Bettencourt je kazao da će se žaliti na tu "razočaravajuću" presudu te da će mu biti teško priopćiti je svojoj klijentici. Bettencourt i njezina kći su u prosincu prošle godine, nakon dugotrajne svađe, proglasili primirje i tada je Meyers-Bettencourt povukla zahtjev da se njezinoj majci odredi skrbnik. Razmirice su ponovo planule tijekom ljeta, a Bettencourt je tvrdila da je njezinoj kćeri potrebna psihološka pomoć.

Bettencourt je potom došla u središte pažnje nakon optužbi za izbjegavanje poreza i ilegalno financiranje pripadnika Saveza za narodni pokret (UMP) predsjednika Nicolasa Sarkozyja, što je on odlučno zanijekao.

17.10.2011. 15:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh