« Kultura
objavljeno prije 14 godina
IRSKI STEP

Lord of the Dance u Zagrebu 16. svibnja

Slavna irska plesna skupina za hrvatske fanove izvest će dvije predstave

(Shutterstock)
Više o

Irska

,

Lord Of The Dance

,

zagreb-info

,

eiswein

,

ivica koste

,

Europska filmska nagrada

U Košarkaškom centru Dražena Petrovića u nedjelju 16.svibnja kraljevi irskoga stepa izvest će prvu predstavu u 17 sati, a drugu u 20.30.

Lord Of The Dance, plesna skupina legendarnog Michaela Flatleya najveći je plesni show na svijetu i najprodavanija plesna priredba na svijetu, izvedena pred rasprodanim gledalištima u više od 40 zemalja svijeta.

Trenutno postoje tri ansambla "Lord of the Dancea" koja izvode predstavu dok u Hrvatsku stiže njihova prva postava, što cijeli događaj čini još spektakularnijim.

U tri postave nastupa čak 200 plesača prosječne starosti od 22 godine, uz 20 profesionalaca koji brinu o scenografiji, koreografiji, svjetlu, zvuku i 1200 kostima koliko ih plesači ukupno koriste.

Da bi mogli otplesati čitavu koreografiju, plesači aktivno vježbaju čak 125 dana u godini, dok ostale dane putuju.

Potrebno je čak 6 šlepera dužine 14 metara i 35 stalnih članova tehničkog osoblja kako bi se prevezao njihov cjelokupni set dok je za svaki nastup potrebno uposliti dodatnih 35 ljudi.

Svi oni moraju raditi otprilike 770 sati kako bi se show postavio za nastup. Potvrda uspjeha skupine i njihova osnivača Michaela Flatleyja je i više od pet milijuna prodanih primjeraka predstave Lord Of The Dance na DVD-u i CD-u.

Cijena ulaznica je 220, 250 i 290 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti u Fan shopu u Ciboni, Integral pothodniku, Dallasu, Croatia Recordsu, Aquariusu, Dancing Bearu, Technomaxu, svim prodajnim mjestima Interspara, Eventim Ticket shopu u Jurišićevoj 2a, ostalim prodajnim mjestima Eventima.

14.05.2010. 15:58:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh