« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
ma zar zaista?

Lokalni političari ubrali novac gdje se stiglo

Gradonačelnik, župan, podžupan, član upravnog odbora, sve u jednome

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ante Baranić, CROPIX)
Više o

mito i korupcija

,

političari u Šibeniku

,

političari uzeli novac

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnice protiv petorice lokalnih političara zbog zloporabe položaja i ovlasti, to jest zato što su nekoliko godina sebi isplaćivali naknade koje im nisu pripadale jer su primali plaće gradonačelnika, župana i dožupana i time protupravno pribavili imovinsku korist od 331.829,32 kuna.

Odvjetništvo je na službenim internetskim stranicama objavilo da je na Županijskom sudu u Šibeniku podiglo optužnicu protiv 42-godišnjeg N.D., te optužnicu protiv 54-godišnjeg D.S., 61-godišnjeg G.B., 56-godišnjeg M.M. i 51-godišnjeg J.O.

Odvjetništvo ne navodi identitet optuženika, a kako je od prije poznato, riječ je o Nediljku Dujiću, gradonačelniku Skradina; nekadašnjim šibensko-kninskim županima Duji Stančiću i Gordanu Baraki, te nekadašnjim dožupanima Mihi Mioču i Josipu Odaku, koji su u to vrijeme bili članovi HDZ-a.

Dujić je od 24. listopada 2003. do 1. prosinca 2005. primao plaću kao gradonačelnik Skardina i naknadu za članstvo u dvama poduzećima, protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

"Tereti ga se da si je, djelujući protupravno i protivno interesima službe na ime nezakonito isplaćenih naknada, pribavio ukupno 147.080,61 kunu", navodi se u priopćenju Odvjetništva u kojem se dodaje da on nije upozorio ovlaštene službe dvaju poduzeća u kojima je bio predsjednik Nadzornog odbora i član Skupštine javnog poduzeća kako kao gradonačelnik ne smije primati naknadu za rad u tim tijelima.

Stančića, Baraku, Mioča i Odaka se tereti da su se, od rujna 2001.do veljače 2005. u Šibeniku, dok su obnašali dužnosti župana i zamjenika župana, dogovorili, i naredili, da im se isplate naknade za rad u županijskom Poglavarstvu. Tako su nezakonito pribavili 184.748,71 kuna. (hina/metro-portal)

08.01.2009. 10:27:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh