« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MUP POTVRDIO:

Ljubomir Čučić je izručen Hrvatskoj

Čučić je osuđen na godinu dana zatvora zbog obiteljskog nasilja jer je zlostavljao svoju suprugu, čak i za vrijeme trudnoće

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Kiš/Cropix)
Više o

Ljubomir Čučić

,

izručenje

,

Krunoslav Borovec

,

međunarodna tjeralica

Bivši hrvatski diplomat Ljubomir Čučić danas poslijepodne izručen je Hrvatskoj, rekao je Hini načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Za Čučićem je bila raspisana međunarodna tjeralica zbog izbjegavanja kaznene odgovornosti nakon što se u studenome 2008. nije pojavio u remetinečkom zatvoru radi odsluženja kazne za obiteljsko nasilje.

Hrvatski MUP je lani u listopadu dobio od njemačke policije obavijest o uhićenju tog bivšeg hrvatskog diplomata. U ekstradicijskom pritvoru nalazio se od 6. listopada 2009.

Ljubomir Čučić, koji ima i francusko državljanstvo osuđen je na godinu dana zatvora zbog obiteljskog nasilja jer je zlostavljao svoju suprugu, čak i za vrijeme trudnoće. Više je puta uspijevao odgoditi odsluženje kazne, a kad se u studenome 2008. nije pojavio u remetinečkom zatvoru, za njim je raspisana tjeralica.

Hrvatsko pravosuđe je lani 19. listopada zatražilo izručenje i njemačkom saveznom ministarstvu pravde dostavilo svu za to potrebnu dokumentaciju. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 22:49:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh