« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 12 godina
UREĐENJE STANA

Ljeto traži promjene... preduhitrite ga!

Napokon možete pustiti sunčeve zrake u radijatorima opkoljene prostorije

Kako uvesti prirodu u dnevnu sobu
Više o

uređenje doma

,

interijeri

,

uređenje stana

,

ljeto

,

zavjese

,

sjedeća garnitura

,

uređenje dnevne sobe

,

spavaće sobe

Birate novu odjeću za ljeto? Birate li između limun žutih japanki, ljubičastih sandala ili kupnje još jedne ljetne haljine?

Kada je u pitanju uređenje doma, dvojbe i izbori predmeta ili boja jednako su ‘traumatične’ kao i kada birate odjeću.

DvojbaKada je u pitanju uređenje prostora u kojem živimo, dvojbe i izbori predmeta ili boja jednako su
‘traumatične’ kao i kada birate odjeću ili obuću.

Ljeto zove na promjene i dom se želi razgolititi, obojiti i pustiti sunčeve zrake u radijatorima opkoljene prostorije. Što možete učiniti? Dodajte živahne boje u dnevnu sobu. Možda narančastu svjetiljku? Ili.. na garnituru za sjedenje bacite nekoliko raznobojnih jastučića. Uskladite boje sa svježe obojenim zidovima, a na povratku s posla zaustavite se na tržnici i kupite nekoliko veselih vaza koje ćete razmjestiti po strateškim mjestima u stanu

No ne dajte se zavesti. Ljetni zakon broj jedan kaže: manje je više. Stoga pomno pročitajte savjete koje vam nudimo.

Pet odredbi ljetnog zakona u dizajnu interijera

1. Ne zaboravite spavaću sobu

Uzglavlje kreveta presvucite tkaninom živahne boje, ali pripazite - ne činite po cijelom krevetu već samo na jednom dijelu. San je ipak najvažniji! Počastite se novom posteljinom, a na krevet pobacajte nekoliko novih jastučića.

2. Unesite prirodu u dom

Zima je definitivno otišla, a s njom i sve one nuspojave poput zagušljivih prostorija, zatvorenih prozora i biljki koje nisu izdržale niske temperature. Proljeće i ljeto idealna su godišnja doba za svježe bukete cvijeća ili za veliku staklenu vazu koju ćete napuniti vodom i zasuti veselim pupoljcima. Možete kupiti i košaru od pruća te je napuniti svježim voćem. Jednostavno, zabavno i ljetno, a što je najvažnije prirodno i mirisno.

3. Odaberite uzorke

Ne volite li previše boje, odaberite različite uzroke tkanina poput pruga, točkica, različitih oblika i uzoraka. Ništa tako jasno ne govori da stiže ljeto kao veseli uzorci tkanina.

4. Pripazite na prozore

Savjet je vrlo jednostavan. Uzmite krpu, sredstvo za stakla ili rakiju, kao što su to činile naše bake i mame, i dobro operite prozore. To činite u predvečer ili rano jutro, po mogućnosti u vrijeme kada sunce ne udara izravno na stakla kako biste izbjegli ružne mrlje.

5. Ne pretjerujte

Kao što smo rekli, manje je više, pa pripazite na to da vaš stan ne izgleda kao neko havajsko turističko odredište. Boje i uzorci su dobri, ali u ograničenim količinama. I, naravno, budite hrabri. Ljeto je ipak simbol zabave, pa nema smisla da ona i ne počne u vašem stanu. 

27.07.2012. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh