« Hrvatska
objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana
PROMJENA SATA

Ljetno računanja vremena počinje noćas

Ljetno računanje vremena je godinama bilo na svim udarnim mjestima novina, televizije i portala, sad je nekako opet palo na dno stranica...

E, nema dva nego odmah 3 ujutro ;)
E, nema dva nego odmah 3 ujutro ;) (Arhiva)
Više o

ljetno računanje vremena

,

promjena sata

Noćas se opet mijenja sat - ljetno računanje vremena počinje između subote i nedjelje, što znači da noćas spavamo sat vremena manje.

Ljetno računanje vremena u 2023. godini počinje 26. ožujka u 2 sata tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed, vrijeme u 2 sata računa kao 3 sata, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo Republike Hrvatske (DZMRH).

Prelaskom na ljetno računanje vremena sunce će kasnije izlaziti, ali će kasnije i zalaziti zbog čega će dani imati manje svjetla u jutarnjim i više svjetla u popodnevnim satima.

U EU rasprava o ukidanju procedure pomicanja sata traje već niz godina, no još uvijek se ne zna kada će se to stvarno i dogoditi.

Dakle, nakon silnih dogovra i pregovora, mi ćemo i dalje mijeti sat dva puta godišnje dok nekom napokon ne padne na pamet da bi se to trebalo poslati u ropotarnicu povijesti jer apsolutno nikakve svrhe od toga - nema.

25.03.2023. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh