« Zagreb
objavljeno prije 12 godina
NAPOKON

Ljetno kino Tuškanac ugošćuje prvu filmsku premijeru

Nakon desetljeća zapuštenosti, ljetno kino s pozornicom na Dubravkinom putu polako se vraća u prvotnu funkciju

Ljetno kino Tuškanac
Ljetno kino Tuškanac (zagreb.hr)
Više o

Dubravkin put

,

Ljetno kino Tuškanac

,

Kino pod zvijezdama

,

Noir festival

Ljetno kino na Tuškancu, preciznije na Dubravkinom putu, godinama je predstavljalo ruglo ovoga grada, no situacija se napokon promijenila. Već krajem studenoga prošle godine završili su glavni radovi na obnovi, no nažalost kinu u funkciju kreće tek sada.

Projekcijska kućica, gledalište i pozornica potpuno su obnovljeni, slijedeći originalni projekt Kazimira Ostrogovića iz daleke 1954. godine. Funkcionalan je i veći dio rasvjete, a nedostaju kućica za prodaju karata i toalet, za koji je predan zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole.

Obnovljeno ljetno kino s pozornicom dopalo je pod upravu kazališta Komedija, čiji ravnatelj Niko Pavlović najavljuje da bi već tijekom ljeta kino trebalo početi ispunjavati svoju funkciju, nadajući se da će dio ljetne kulturne ponude naći svoje mjesto u ovom atraktivnom prostoru.

Najveći nedostatak za ozbiljniju eksploataciju prostora su garderobe za izvođače, koje bi trebale niknuti iza obnovljene pozornice. Kako se gradonačelnik još nije pohvalio obnovom pred kamerama, neslužbeno otvaranje bit će projekcija filma Lovac na glave, snimljenom prema bestselleru istog naziva kultnog pisca krimića Jo Nesboa u sklopu Noir festivala koji se otvara danas.

Piše: metro-portal.hr
23.05.2012. 14:05:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh