« Kultura
objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana
MLU

Ljetni atelje u MLU

Prvi tjedan radionica pod nazivom "Šareni akvarij" počinje 26., a završava 30. lipnja pod vodstvom Kristine Penave

Ljetni atelje
Ljetni atelje (Arhiva)
Više o

MLU

,

Ljetni atelje

Ljetni atelje, već dobro poznati edukativni program Muzeja likovnih umjetnosti namijenjen djeci nižeg osnovnoškolskog uzrasta održava se i ovoga ljeta. Muzejske edukativne aktivnosti omogućuju poseban susret publike s originalnim umjetničkim djelima, otvoren razgovor s umjetnicima i stručnim osobama, upoznavanje s novim likovnim tehnikama i materijalima i iskazivanje vlastitog kreativnog potencijala.

Ovogodišnje radionice održat će se u trajanju od dva tjedna. Prvi tjedan radionica pod nazivom "Šareni akvarij" počinje 26., a završava 30. lipnja pod vodstvom Kristine Penave. Izradom likovnih radova na temu morskog svijeta polaznici će, koristeći se različitim likovnim medijima i tehnikama, učiti o morskim biljkama i životinjama, važnosti očuvanja okoliša, a ujedno ćemo se i dobro zabaviti! Likovni mediji koje ćemo istraživati u radionicama uključuju crtež (olovka, drvene bojice, kreda, flomasteri), slikarstvo (akril, vodene boje, kolaž papir), kiparstvo (glina) i grafiku (monotipija).

Drugi tjedan radionica pod nazivom "Igra u sjeni" započinje 3., a završava 7. srpnja pod vodstvom Antonije Magdić. Polaznici će istraživati kontrast crta po karakteru, toku i značenju kroz trag tuša na papiru, u glini te izradi linearne skulpture u prostoru. 

Radionice traju od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 9 do 12 sati, a petkom u 18 sati je otvorenje izložbe radova nastalih na tjednoj radionici.

Prijave na radionice su obvezne, a prijaviti se može e-mailom na: kdvetengl@mlu.hr ili josipa.stojanovic@mlu.hr

Cijena tjedne radionice iznosi 16 eura.

17.06.2023. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh