« Seks
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
SAZNAJEMO

Ljetne vrućine i menstruacija

INTIMINA donosi vodič o tome kako se rashladiti, uživati u plivanju kao i seksu tijekom menstruacije

Ponekad može biti nezgodno...
Ponekad može biti nezgodno... (Intimina)
Više o

menstruacija

,

ljetne vrućine

Ljetne vrućine mogu biti iscrpljujuće i čak nepodnošljive, a kad krene menstruacija, i najmanje svakodnevne aktivnosti postaju napornije. Iako se krvarenje i razine hormona obično ne mijenjaju tijekom vrućih ljetnih mjeseci, mnogim ženama menstruacija tada posebno teško pada. Naleti vrućine, problemi sa spavanjem, menstrualni grčevi, umor i nadutost samo su neki od simptoma koji dolaze s ljetom.

INTIMINA, brend posvećen intimnom zdravlju, proveo je istraživanje o menstruaciji tijekom vrućina među svojih 1400 pratitelja na društvenim mrežama. 87% ispitanica potvrdilo je da se osjećaju umornije tijekom menstruacije ljeti u usporedbi s hladnijim mjesecima u godini, dok ih 41% smatra kako im je menstruacija obilnija tijekom vrućina.

Medicinska stručnjakinja i ginekologinja brenda INTIMINA, dr. Alyssa Dweck ističe kako je važno unositi puno tekućine u organizam tijekom menstruacije i toplinskog vala kako bi se izbjegla dehidracija, slabost i umor. Hidratacija je neophodna za one s obilnijim krvarenjem jer može dovesti do sličnih simptoma, pa čak i anemije.

Seks za vrijeme menstruacije i vrućina

Poznato je da su ljudi su općenito više raspoloženi za seks tijekom ljeta i vrućina, što potvrđuje 33% ispitanica brenda INTIMINA. No, menstruacija može pokvariti ljetnu romansu. Unatoč tome, 47% ispitanica imala je penetrativni seks tijekom menstruacije!

Za 51% onih koji su rekli da ne preferiraju seks tijekom menstruacije, postoji jednostavno rješenje: Ziggy Cup. To je plosnata menstrualna čašica stvorena za nesmetani seksualni odnos tijekom krvarenja. 48% ispitanica priznalo je da nije bilo svjesno prednosti menstrualne čašice Ziggy Cup, i da bi je voljele isprobati.

Odabir ispravne prehrane

Mnoge žene se osjećaju naduto i otečeno tijekom menstruacije i vrućina. Dr. Dweck preporučuje pažljivo planiranje prehrane tijekom ljeta, dobru hidrataciju i smanjenje unosa kave i čaja. Također, važno je izbjegavati slanu hranu, jer sol pojačava nadutost. Za one koje se tijekom menstruacije osjećaju umorno, preporučuje se izbjegavanje alkohola jer on može poremetiti san.

Vježbanje je uvijek dobra ideja

Prema dr. Dweck, tjelovježba potiče oslobađanje endorfina, kemikalija u mozgu zbog kojih se osjećamo dobro. Pružaju osjećaj euforije, te su prirodni analgetici (djeluju protiv bolova). Iz ovog razloga, uvijek se preporučuje vježbanje kako bi se ublažili simptomi menstruacije.

Najbolja mjesta za rashlađivanje tijekom ljeta i velikih vrućina su oceani, mora, jezera ili bazeni. Plivanje kao oblik vježbanja može učiniti čuda za zdravlje. Prilikom odabira prikladnih menstrualnih proizvoda za plivanje, dr. Dweck napominje kako ulošci nisu idealno rješenje iz očitih razloga. Tamponi se mogu nositi, ali mogu upiti kloriranu, slanu vodu ili vodu punu bakterija. Posljedice toga mogu biti nadraženost rodnice ili sklonost infekciji. Menstrualne čašice kao što su Ziggy Cup ili tradicionalne čašice sakupljaju krv umjesto da je upijaju pa mogu biti idealne za uživanje u plivanju bez straha od curenja i infekcija.

Bez obzira gdje se nalazili tijekom ovih vrućih ljetnih mjeseci, zapamtite da je normalno ako se osjećate umornije tijekom menstruacije. Uzmite vrijeme za sebe: hidratizirajte se i jedite zdravo, odmarajte, slobodno se brčkajte u vodi - i uživajte u životu. Ne postoji bolje vrijeme za zabavu od ljeta!

13.07.2022. 21:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh