« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
FINANCIJSKE DUBIOZE

Liverpool nabio novih 60 milijuna eura dugova

Propali projekt novog stadiona i odlazak trenera ponovno su gurnuli Redse u financijske probleme, nakon što je jedno vrijeme izgledalo kako im ipak slijede bolji dani

Fotografija vijesti
Više o

Liverpool

,

Premiership

,

Roy Hodgson

Troškovi vezani uz prekinutu izgradnju novog stadiona i smjenu trenera Roya Hodgsona priuštili su engleskom prvoligašu Liverpoolu gubitak od 60 milijuna eura (50 milijuna funti), tvrdi Companies House, prenosi Hina.

Kako tvrdi to britansko tijelo zaduženo za bilježenje novih i nestajanja finacijskih i trgovačkih društava, klub je izgubio 35 milijuna funti u projektu izgradnje stadiona HKS-Stanley Park.

Redsi su također morali platiti 8,4 milijuna odštete Royu Hodgsonu, koji je smijenjen samo šest mjeseci nakon imenovanja.

Američka grupa Fenway Sports Group, koja je kupila Liverpool u listopadu 2010. i posjeduje bejzbol momčad Boston Red Soxe, već je isplatila 200 milijuna funti dugova.

Prema riječima izvršnog direktora kluba Iana Ayrea, financije Liverpoola bile bi u ravnoteži da nije bilo troškova vezanih za projekt novog stadiona. "Smanjili smo naše troškove kamata s 18 milijuna na tri milijuna. Što nam daje mogućnost da pojačamo našu momčad", kazao je Ayre za "Liverpool Echo".

Ove brojke međutim nisu uzele u obzor rekordni ugovor s američkim proizvođačem opreme Warrior Sports, koji donosi godišnje najmanje 25 milijuna funti.

03.05.2012. 17:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh