« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
NAJAVE

Lisa Hannigan u Tvornici kulture 30. ožujka

Irska kantautorica anđeoskog glasa Lisa Hannigan dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak 30. ožujka 2017.

Lisa Hannigan uskoro u Zagrebu
Lisa Hannigan uskoro u Zagrebu (LAA)
Više o

Tvornica kulture

,

koncert

,

Lisa Hannigan

Lisa Hannigan u Zagreb dolazi na krilima novog, trećeg albuma "At Swim"kojeg produkcijski potpisuje Aaron Dessner iz benda The National, a sjajno izdanje vodi ju na veliku europsku turneju.

Počela je karijeru u bendu Damiena Ricea, te je svojim vokalima doprinijela njegovom debitantskom uratku "O" koji je prodan u platinastoj nakladi. Iako je s njim nastupala sedam godina, tek je objavom vlastitog debitantskog uratka "Sea Sew" Lisin talent posao u potpunosti očit.

Lisa Hannigan - "Fall"

Dvostruko platinasto debi izdanje nominirano je za Mercury nagradu te je Lisa osvojila nagradu za najbolji irski album 2009., nakon čega su uslijedili i hvalospjevi kritike, učestali nastupi, među kojima treba izdvojiti Glastonbury.

Od tada je na vlastitom glazbenom putu, istražuje nove puteve i surađuje s imenima kao što su Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock i Glen Hansard. Glumački debi je imala u Oscarom nagrađenom "Song Of The Sea", a njen glas je uveličao TV seriju "Fargo" te "Gravity" koji je nominiran za Oscara.

Izdanje iz 2011. je "Passenger" koji je završio na prvom mjestu radijskih ljestvica u Irskoj, te joj donio još jednu nagradu Choice Music.

Lisa Hannigan - "Ora"

Najnoviji uradak je prošlogodišnje izdanje "At Swim" koje je nastalo u suradnji s Aaronom Dessnerom iz The Nationala. Kritika hvali suptilno izdanje puno emocija, a Lisin glas je nevjerojatni instrument koji prolazi sve od opere i folk zvuka uz puno nježnosti i intimnosti. "A Prayer for the Dying" koja priča o gubitku, prekrasna balada "Ora", hipnotična "Lo" ili ljubavna "In Snow" sve pokazuju Lisin sjajan talent u njenom najupečatljivijem izdanju do sada.

Kao predizvođač će nastupiti Brandon Miller, kantautor koji se kreće u americana indie folk okvirima.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji 80 kn, a na dan koncerta 100 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb

  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb

  • www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

10.02.2017. 11:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh