« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ZADACI NOVE VLADE

Linić: Sabor će u veljači glasovati o proračunu, a rebalans će biti 1. srpnja

Novim proračunom želimo održati kreditni rejting i osigurati niže kamatne stope i povoljnije rokove za povrat kredita, istaknuo je Linić

Fotografija vijesti
Više o

Sabor

,

rebalans proračuna

,

državni proračun

,

Slavko Linić

,

ministar financija

Državni proračun naći će se pred Hrvatskim saborom tijekom veljače, a prvi rebalans proračuna možemo očekivati 1. srpnja, najavio je danas ministar financija Slavko Linić, javlja Hina.

Novim proračunom želimo održati kreditni rejting i osigurati niže kamatne stope i povoljnije rokove za povrat kredita, istaknuo je Linić sudjelujući na skupu Kluba izvoznika.

U siječnju će vlada odlučiti koliko će porasti opća stopa PDV-a te uvesti više međustopa kako bi se zaštitile socijalno ugroženih kategorija građana, najavio je Linić.

Nova vlada odmah će uvesti porez na dividendu i smanjiti parafiskalne namete, a porezna reforma, kojom će se uvesti porez na imovinu, trebala bi biti gotova do 1. srpnja.

Linić je najavio i obračun s nelikvidnošću uz pomoć zakona o financijskom poslovanju kojim će se utvrditi rok plaćanja od 45 dana.

Pritom bi se za poduzetnike produžio i rok za plaćanje PDV-a na 45 dana.

Država bi morala svoje obveze plaćati u roku 30 dana, a poduzetnicima bi se, ovisno o dogovoru s vladom, taj rok mogao produžiti na 60 dana, kazao je.

28.12.2011. 13:25:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh