« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
OPTIMIST

Linić najavljuje još goru sljedeću godinu

Linić je svu težinu sadašnje situacije svalio na pravog krivca, HDZ, no ako bude još gore, krivac može biti samo on i kolege iz sadašnje Vlade

Slavko Linić zadužen je za loše vijesti
Slavko Linić zadužen je za loše vijesti (Arhiva)
Više o

recesija

,

kriza

,

Slavko Linić

,

prognoze

Ministar financija Slavko Linić danas je, povodom objave liste poreznih dužnika, ustvrdio da će to zasigurno polučiti rezultate kao jedna od mjera uvođenja reda u porezni sustav te ocijenio da će slijedeća godina biti još teža od ove premda se polako počinje dizati gospodarska aktivnost.

Slijedeća godina bit će još teža od ove iz jednostavnog razloga što je i Europa u krizi pa će dosadašnje rezultate ostvarene izvozom biti vrlo teško ostvariti sljedeće godine, jer naši kupci proživljavaju, također, jaku europsku krizu, rekao je Linić u razgovoru za Dnevnik RTL-a, istodobno, dodao je da se privatizacijom nekih državnih tvrtki, ulaganjem u energetiku, promet i hotele ipak počinje polako dizati gospodarska aktivnost.

Na upit hoće li u Hrvatsku morati pozvati MMF, Linić je odgovorio da "Vlada Zorana Milanovića može sama provoditi uštede".

"Provodimo uštede i zbog toga nismo osobito popularni. Ali, ipak moramo osluškivati cijenu kapitala i tada donositi odluke", kazao je navodeći kako su sve deficite iz prošlosti stvorili HDZ i svi njegovi članovi jer su svi o tome odlučivali i neodgovorno se ponašali prema brodogradnji, ulagali u bezvezne poticaje u poljoprivredi, koje nisu dale rezultate, neodgovorno ulagali u željeznicu. A teret pred nama je, dodaje, i 5,7 milijardi deficita u zdravstvu.

"To su troškovi koje je stvorio HDZ i svi njegovi ljudi i to moramo platiti. To što budemo plaćali, dug po šest-sedam posto, možemo bez MMF-a. Ako bude to kamata veća, jer će se tako ocijeniti da je to preveliki dug, tada će biti MMF", zaključio je Linić.

31.07.2012. 21:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh