« Sport
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
REGULARNO IZDANJE

Lindsey Vonn zasjala na stranicama Sports Illustrateda

Ona samo izgleda dobro u kupaćem kostimu, zašto to ne bi iskoristila na tržištu u svoju korist, poručili su moralistima iz sportskog tjednika

(Getty Images)
Više o

Lindsey Vonn

,

Sports Illustrated

Feminističke udruge u Americi pobunile su se zbog naslovnice posljednjeg broja američkoga sportskog magazina Sports Illustrateda, koji prikazuje Lindsey Vonn u seksualno aluzivnoj, prignutoj pozi.

Radilo se o regularnom izdanju tjednika, u Americi smatranog Biblijom sportskog novinarstva, koji se fotografijom najbolje alpske skijašice na svijetu poslužio u najavi skorašnjih Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru, na kojima Vonn konkurira za više zlatnih medalja.

Sada se na američkim kioscima pojavilo posebno godišnje izdanje lista namijenjeno novoj liniji kupaćih kostima. Unutra atraktivna 25-godišnja skijašica i aktualna dvostruka pobjednica Svjetskog kupa pozira još kontroverznije, polugola, i to na čak 45 objavljenih fotografija. Pozira na balkonu apartmana u Olimpijskom selu, na padinama skijališta u Whistleru, gdje će u sljedeća dva tjedna jurišati na tri zlatne medalje, u sauni, na postelji...

Teško da urednici u Sports Illustratedu mogu i zamisliti kakva ih lavina kritika sada očekuje. Njima je, međutim, važno da se ne buni najvažnija od svih žena u procesu, sama skijašica:

"Vonn nije sportašica koja vrhunski izgleda. Ona je vrhunska sportašica koja usput jako dobro izgleda. Ona je Chris Evert, ne Ana Kurnjikova. Chris se uostalom fotografirala za SI, Ana nije. Za dva bi tjedna mogla postati jedna od najboljih američkih zimskih olimpijki u povijesti. Tu se, dakle, radi o njezinim sportskim spososbnostima, a ne o njezinu atraktivnom izgledu. Ona samo izgleda dobro u kupaćem kostimu. Zašto to ne bi iskoristila na tržištu u svoju korist", odgovaraju dežurnim moralizatorima iz tjednika. (Totalsport)

10.02.2010. 18:06:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh