« Glazba
objavljeno prije 7 godina
HGF

Lika Kolorado: Pobjedici 21. HaGeeF-a

U petak je u Slavonskom Brodu održano finale 21. HaGeeF-a, a slavljenički tulum i koncert održava se večeras u zabočkom Regeneratoru

Lika Kolorado obećava
Lika Kolorado obećava (Arhiva)
Više o

Lika Kolorado

,

HGF

I po američkim standardima punoljetni festival nove glazbe, HaGeeF dobio je sinoć u Slavonskom Brodu ovogodišnje pobjednike: bend Lika Kolorado.   

Nagradu će  preuzeti na, tradicionalnom, završnom koncertu i tulumu u Zaboku u subotu 13. svibnja, gdje će zasvirati uz pobjednike prošle sezone - karlovačke Tight Grips, goste iz Švedske - Anikee i legendarne Kojote. 

Osim tradicionalnog „Ha|Ge|eF - Kamena temeljca", osvojili su objavljivanje EP ili LP albuma, što će pratiti odgovarajuća HaGeeF PR podrška, a zasvirat će i na hrvatskim i regionalnim festivalima te na mini turnejama u Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Sjajna svirka svih bendova i različitost glazbenih stilova bila je pravi izazov za festivalski žiri, a isto tako i za bendove koji, tradicionalno, također biraju najbolji bend u konkurenciji.

Žiri u sastavu - Emanuela Tomino, urednica portala MIXER.HRPetar Šundić, direktor partnerskog BedemFEST-a iz Nikšića, Zdravko Zizmond predstavnik agencije Studiefrämjandet, Igor Polak, izvršni producent HaGeeF-a i Goran Vrgoč, direktor festivala, odlučio je da titulu najboljeg HaGeeF benda 2017. godine osvaja zagrebački bend Lika Kolorado.

Izbor žirija potvrdio je i izbor samih bendova u konkurenciji koji su također, većinom glasova, Lika Kolorado izabrali za najbolje.

Prije samog proglašenja pobjednika svi su bendovi u konkurenciji dobili priznanje od predstavnika švedske agencije Studiefrämjandet, partnera HaGeeF-a. Naime, svi će finalisti imati priliku otputovati u Švedsku i predstaviti se švedskoj publici. I ova gesta potvrđuje vrhunsku kvalitetu svirke koju smo imali prilike slušati jučer u Slavonskom Brodu.

13.05.2017. 14:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh