« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
RJEŠENJE?

Liječnički sindikat poziva na postupak mirenja

Postupak mirenja nije ugovoren kao obvezujući, ali isto tako nije zabranjen, dapače, poželjan je, priopćio je HLS

Liječnici pozivaju na razum
Liječnici pozivaju na razum (Arhiva)
Više o

Vlada

,

sindikati

,

Hrvatski liječnički sindikat

,

postupak mirenja

Hrvatski liječnički sindikat (HLS) pozvao je Vladu i sindikate potpisnike temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za javne službenike i namještenike, koji nisu potpisali izmjene i dopune TKU-a, da kroz postupak mirenja, prije pokretanja arbitraže, razriješe nastali spor.

Postupak mirenja nije ugovoren kao obvezujući, ali isto tako nije zabranjen, dapače, poželjan je, priopćio je HLS.

Taj sindikat drži da je trenutak za razumno ponašanje. Produbljivanje nastalog spora odrazit će se negativno, prije svega na zaposlene u djelatnosti školstva, s mogućim posljedicama za sve zaposlenike u javnom sektoru i šire.

"Pozivam Vladu, budući da su pregovori okončani, da objavi integralni tekst ponuđenih dokumenata kako bi svi, a prije svega članovi sindikata u djelatnosti osnovnog, srednjeg i visokog školstva te znanosti vidjeli što je ponuđeno i što su njihovi sindikati odbili potpisati. Mislim i čvrsto vjerujem kako je kroz proces mirenja, uz osredovanje miritelja, moguće uspješno okončati ovaj vrlo neugodan spor i prije svega zaštititi zaposlene u javnom sektoru, te sačuvati snagu i vjerodostojnost kolektivnih ugovora", rekao je predsjedik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić.

14.07.2012. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh