« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
RAT NA DALJINU

Libiju tuku i stealth bombarderima

Nakon kratke stanke, nastavio se napad na Libiju, a Amerikanci su uveli i B2 bombardere u igru

B2 stealth bombarderi napali libijske aerodrome
B2 stealth bombarderi napali libijske aerodrome (Wikipedia)
Više o

Moamer Gadafi

,

Tripoli

,

bombardiranje

,

rat u Libiji

,

B2 stealth

,

nevidljivi bombarder

Nakon noćne kanonade Tomahawcima, jutro je donijelo malo mira u Libiju, no kako se bližilo podne, Amerikanci su u priču uveli nevidljive bombardere B2 koji su prema navodima CBS-a izbacili četrdesetak navođenih bombi na ciljeve u većim zrakoplovnim lukama.

Rusija i Kina već su sinoć izrazile žaljenje zbog akcije Zapada, Indija je ostala prilično suzdržana, a nije trebalo dugo čekati na reakciju Irana. Predsjednik Ahmadinejad solidarizirao se s pukovnikom Gadafijem i nazvao napad neokolonijalnom agresijom. 

Kako je Teheran od početka pozdravljao pobunu u Libiji, imenujući je islamskim buđenjem, više je nego očito da je Gadafi u pravu kada kaže da su pobunjenici islamski borci koji imaju veze s Al-Qaidom. No, Zapad će i na ovaj dokaz reagirati jednako kao i Jadranka Kosor na prosvjede diljem zemlje, praveći se da ne postoji.

Tijekom noći poginulo je pedesetak Libijaca, a više stotina je ranjeno u napadima "saveznika", a kako je Gadafi najavio odmazdu na ciljevima u Mediteranu, dan će očito biti više nego napet.

20.03.2011. 13:07:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh