« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
TRAŽE ODLAZAK GADAFIJA

Libijski pobunjenici spremni na prekid vrate

Libijski pobunjenici su spremni poštivati prekid vatre pod uvjetom da snage Moamera Gadafija obustave svoju ofenzivu na gradove koje drže pobunjenici

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

prekid vatre

,

pobunjenici

"Spremni smo na prekid vatre pod uvjetom da se naša braća u gradovima na zapadu mogu slobodno izražavati i da se Gadafijeve snage povuku iz naših gradova", rekao je šef pobunjeničke organizacije Mustafa Abdeldžalil, šef Nacionalnog prijelaznog vijeća.

Na konferenciji za novinare u Bengaziju Abdeldžalil je precizirao da cilj pobunjenika ostaje svrgavanje Gadafijeva režima. "Svrha revolucije je oslobođenje Libije i ujedinjenje njezinog teritorija s Tripolijem kao glavnim gradom", rekao je.

Čini se da je odstupio od prethodnih izjava o odgovornosti pobune koja zahtijeva da Gadafi bude izručen pravosuđu. "Naš je glavni zahtjev je odlazak Moamera Gadafija i njegovih sinova iz Libije", rekao je dužnosnik pobunjenika.

Abdeldžalil je govorio nedugo nakon susreta sa specijalnim izaslanikom UN-a u Libiji, Jordancem Abdelom Ilahom Katibom, koji je objasnio da je pitanje mogućeg prekida vatre između pobunjenika i snaga vjernih Gadafiju spomenuto u razgovorima s vođama pobune.

01.04.2011. 18:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    01.04.2011. 20:25
    eće to tako brzo završit, ameri neće odustat dok ne ubiju gadafija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh